Danmark uddanner muslimsk hær


Danmark uddanner muslimsk hær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den afghanske hær, som Danmark hjælper med at træne, bygger på muslimsk levevis og hver større enhed har en religiøs officer. Han skal lære soldaterne om islam.

Bøn og skydetræning. Islam og eksercits.

De afghanske soldater i Helmandprovinsen skal både have træning i religion og våbenbrug. Hver større enhed har en afghansk officer med ansvar for religion og moral ansat. Det gælder også hos garnisonen i Camp Shorabak, som siden 1. marts er blevet trænet af et dansk mentorhold. Hans opgave er at styrke soldaternes respekt for islam og de afghanske stammers kultur og traditioner. En opgave, der er helt central, hvis Afghanistan skal opbygge en velfungerende hær, siger lejrens kommandant, Abdul Rauf.

- Taliban siger, at den afghanske hær ikke respekterer Islam. Men vi vil stoppe propagandaen og vise vores fjender og vores folk, at vi er muslimer med rod i det afghanske samfund. Derfor har vi ansat en religiøs officer, som gennemfører religiøse kurser for vores soldater. Soldaterne overholder også bønnen og deltager i de religiøse ritualer i lejrens moské, siger Abdul Rauf.

Ved siden af den religiøse undervisning lærer den religiøse officer major Hajo Obaydullah også soldaterne at læse og skrive, holde orden på deres udstyr og være renlige. Under sig har han en mullah, der har til opgave at lede bønnen i lejrens moské. Selvom man aldrig vil give religion en så fremtrædende rolle i det danske forsvar, så har Haji Obaydullahs mission opbakning fra oberstløjtnant Søren Frausig, der er chef for de danske mentorer i lejren.

- Vi er her ikke for at udbrede religion, men vi er interesserede i, at de afghanske soldaterne er faste i deres moralske værdier. Religion kan være en vej til at blive det, siger Søren Frausig.

Danmark uddanner muslimsk hær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce