Danmark sender bidrag til at overvåge Nordkorea

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) deltager tirsdag i et udenrigsministermøde i Canada, hvor man skal diskutere situationen i Nordkorea. Her vil man annoncere Danmarks nye bidrag.

Danmark sender bidrag til at overvåge Nordkorea

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et bidrag på en million kroner skal hjælpe med at skabe fred og sikkerhed på den koreanske halvø.

Danmark sender et bidrag på en million kroner til det Internationale Atomenergi Agentur (IAEA), skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Bidraget skal støtte agenturets overvågning af Nordkoreas nukleare aktiviteter. Derudover skal det bidrage til, at agenturet kan sende inspektører til Nordkorea, hvis det i fremtiden bliver muligt.

Fra udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) lyder det om bidraget:

- Nordkoreas adfærd er dybt bekymrende. Styrets handlinger truer sikkerheden både regionalt og globalt og strider mod en række resolutioner fra FN's Sikkerhedsråd.

- Det kan vi som internationalt samfund ikke acceptere, siger han i en pressemeddelelse.

Regeringen sender herudover en til to stabsofficerer til FN-indsatsen, United Nations Command (UNC), på den koreanske halvø.

- Med de nye bidrag sender vi et vigtigt signal om, at Danmark bakker op om indsatsen for at skabe fred og sikkerhed på den koreanske halvø, siger udenrigsministeren.

Danmarks bidrag bliver annonceret tirsdag på et møde mellem udenrigsministre i Vancouver, Canada. Her skal omkring 20 lande diskutere situationen i Nordkorea.

- Nordkoreanerne må forstå, at udviklingen af deres atom- og missilprogram ikke kun er et anliggende mellem dem og USA. Det er en global trussel, siger Anders Samuelsen og fortsætter:

- Vi er rigtigt mange lande, der står sammen om at lægge pres på Nordkorea for at droppe deres atomare ambitioner.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) udtrykker også glæde over at bidrage til sikkerheden på den koreanske halvø.

Han understreger derudover, at Forsvarets deltagelse i større øvelser i Sydkorea giver vigtig viden.

- Begge typer af bidrag vidner om et dansk forsvar, der fleksibelt og meningsfyldt kan bidrage dér, hvor der er behov for det, siger han i en pressemeddelelse.

Danmark sender bidrag til at overvåge Nordkorea

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce