Danmark øger beredskabet

Lars Erslev Andersen.

Danmark øger beredskabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TERROR: Sikkerheden er trappet en smule op efter dansk støtte til krig

Danmarks klare støtte til krigen mod Irak har øget risikoen for et terrorangreb på. Det siger Justitsminister Lene Espersen (K), men understreger samtidig, at faren ikke er overhængende.

- Det generelle trusselsniveau er lavt, og vi er ikke et af de lande, der står forrest. Men jeg vil ikke lægge skjul på, at når Danmark vælger en position, der udstiller os mere end normalt, så skal vi øge beredskabet, siger Lene Espersen.

Sikkerheden ved ambassader og omkring topministre, er skærpet, men af gode grunde ønsker ministeren ikke at gå i detaljer.

Samme melding lyder fra forsvaret, som har øget antiterror beredskabet.

Udbredt kontrol

- Terrortruslen er blevet forøget, og flere mennesker vil være motiveret til at gøre noget. Men vores beredskab er også blevet større, og de to ting burde udligne hinanden. Danmark er ikke det letteste land at lave terror mod, fordi staten har en så udbredt kontrol, siger Lars Erslev Andersen, terrorisme-ekspert fra Syddansk Universitet.

I dag er alle enige om, at Bali var et oplagt terror-mål. Men før bomben sprang, var der ikke mange, der havde tænkt på det.

- Og derfor er det heller ikke til at vide, hvad de oplagte mål er, siger Lars Erslev Andersen.

Nogle er dog valgt ud på forhånd, for eksempel kaserner, Kongehuset, Folketinget, Storebæltsbroen og -tunnelen. Et skrækscenarie ville være at sprænge en bombe i et IC3-tog på vej i tunnelen under Storebælt.

- Men det er ikke noget, man bare gør. Det er svært. Det kræver planlægning og logistik, og der skal være nogen, som kan gøre det. Er der nogle miljøer, der kunne finde på sådan noget herhjemme? Forudsat, at myndighederne har en realistisk trussels-vurdering - og det tror jeg bestemt de har - så mener jeg ikke, at der er noget at være bange for. Almindelige mennesker har ingen grund til bekymring, siger Lars Erslev Andersen.

Det fynske og syd- og sønderjyske anti-terrorberedskab hævet nogle trin, oplyser chefen for Lokalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland, oberst Jørgen Jelstrup, Odense.

Men terrortruslen tages endnu ikke så alvorligt, at beredskabet er i top.

- Det befinder sig endnu i den nederste fjerdedel af pyramiden. Det betyder, at Lokalforsvarsregionens folk passer bedre på sig selv, og at der er øget kontrol med, hvem der færdes ud og ind af og rundt i områderne, oplyser oberst Jelstrup.

Danmark øger beredskabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce