Danmark mister sin hukommelse


Danmark mister sin hukommelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bøger, film og kunst bliver i stor stil digitaliseret og lagt på nettet i udlandet. Danmark halter langt bag efter.

Mens andre lande bruger enorme summer og ressourcer på at digitalisere deres nationale litteratur, film, fotografier, arkiver og andre samlinger og dermed gøre materialet tilgængeligt på internettet, er Danmark knap nok kommet i gang med digitaliseringen.

Seks chefer for nogle af de største, danske kulturinstitutioner slår nu alarm i en kronik i Politiken:

- Vi er i gang med at påføre os selv et gigantisk, dansk nationalt hukommelsestab. Det må forhindres, lyder advarslen, der

blandt andre er forfattet af Erland Kolding Nielsen, direktør for Det Kongelige Bibliotek, Per Kristian Madsen, direktør for Nationalmuseet, og Karsten Ohrt, direktør for Statens Museum for Kunst.

I Danmark har det været op til de enkelte institutioner selv at finansiere, hvad der skal digitaliseres, og det er indtil videre ikke blevet til ret meget.

I oktober 2006 nedsatte regeringen et udvalg, som skulle komme med forslag til, hvordan den danske kulturarv bedst kan digitaliseres. I dag offentliggør udvalget sin rapport.

- Det kan kun gå for langsomt med at komme i gang, siger Troels Christensen, Venstres kulturordfører til Politiken. Også Socialdemokraterne er klar til hurtig handling.

Danmark mister sin hukommelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce