Danmark ligger i top med sygehusjob


Danmark ligger i top med sygehusjob

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom fyringskniven svinges på sygehusene for tiden, er der dog flere ansatte på danske sygehuse end i de fleste andre OECD -lande, viser en ny rapport.

Trods fyringsrunder på sygehusene ligger Danmark i toppen, når det gælder antallet af ansatte på sygehusene.

Ifølge en ny rapport fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har Danmark 17,5 fuldtidsbeskæftiget på de offentlige sygehuse per 1000 indbyggere.

Frankrig og Finland følger lige efter, mens Tyskland og Holland har omkring 11 fuldtidsbeskæftigede per 1000 indbyggere. Kun Norge ligger højere end Danmark med 20 ansatte.

- Lige nu afskediges medarbejdere på nogle sygehuse. Det er trist for den enkelte, og det er en vigtig opgave for både sygehuse og regioner at forebygge gentagelser, siger sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K), og fortsætter:

- Men samtidig er de internationale tal nyttige, når det handler om at sætte tingene i perspektiv. De tegner grundlæggende et billede af et dansk sundhedsvæsen med kompetente og - med europæiske øjne - forholdsvist mange medarbejdere.

Undersøgelsen viser også, at mange nye medarbejdere er på vej ud i det danske sundhedsvæsen. Danmark uddanner flest nye læger i forhold til indbyggertallet.

Også når det gælder nye sygeplejersker og sosuassistenter ligger Danmark over OECD-gennemsnittet men dog under Norge, Sverige og Finland.

Sammenlignet med andre lande er danske sygehuse hurtige til at tage nye metoder i brug. Danske patienter kommer hurtigere hjem fra sygehuset end andre, og sygehusene er langt fremme, når det gælder om at få patienten på benene så hurtigt som muligt efter en operation.

Undersøgelsen bygger på data fra Danmark, Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Tyskland, Holland og Frankrig samt OECD-gennemsnittet.

Danmark ligger i top med sygehusjob

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce