Danmark indkalder til klimamøde i Bonn


Danmark indkalder til klimamøde i Bonn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det danske klimadiplomati fortsætter "for fuld skrue", siger klimaminister Lykke Friis, der netop har indkaldt til det første klimamøde efter COP15 i København.

Klima- og energiminister Lykke Friis (V) har i rollen som formand for de internationale klimaforhandlinger indkaldt til det første klimamøde efter det kaotiske topmøde i København. Mødet finder sted i Bonn 22. februar.

- På mødet skal vi blive enige om, hvornår vi skal have det første officielle forhandlingsmøde. Vi skal også have lagt et arbejdsprogram for den videre proces, fortæller Lykke Friis.

Hun er netop vendt hjem fra en rejse til Kina og Indien, som var hendes første som minister uden for Europa.

- Hvis vi skal gøre os håb om en global bindende aftale i fremtiden, så er et konstruktivt samarbejde med Indien og Kina helt afgørende, siger Lykke Friis.

Hun understreger, at det danske klimadiplomati fortsætter "for fuld skrue". Ministeren sørgede derfor efter eget udsagn for at sende et klart signal i de to lande om, at "nu går arbejdet altså i gang".

I Kina besøgte Lykke Friis blandt andet de danske virksomheder Vestas og Novozymes og mødtes med en række nøgleaktører.

Hun glæder sig over, at hun ved sin ankomst blev modtaget af den kinesiske udenrigsminister.

- Det er jo et tegn på, at de opfatter os som en central og afgørende spiller, når det gælder klimaforhandlingerne og den fortsatte proces frem mod COP16, siger Lykke Friis med henvisning til FN's næste store klimakonference i Mexico til november.

Danmark indkalder til klimamøde i Bonn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce