Danmark hæver trusselsniveau for svineinfluenza


Danmark hæver trusselsniveau for svineinfluenza

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De danske sundhedsmyndigheder følger WHO og hæver trusselsniveauet i forbindelse med svineinfluenzaen. Situationen er alvorlig og følges tæt at myndighederne.

Sundhedsstyrelsen bekræfter over for Ritzau, at de danske sundhedsmyndigheder følger Verdenssundhedsorganistionen, WHO, og nu hæver trusselsniveauet i forbindelse med svineinfluenzaen til fase 5, der er det næsthøjeste niveau.

WHO besluttede allerede onsdag aften at hæve trusselsniveauet, der signalerer, at risikoen for en global epidemi er overhængende.

Forskellen på fase 4 og fase 5 er, at der i fase 5 er flere smittede i flere lande og verdensdele. Fase 5 betyder ligesom fase 4, at der endnu ikke er en pandemi, men at situationen er alvorlig, og at der er risiko for at der udvikles en pandemi.

At trusselsniveauet er hævet fra fire til fem gør ikke den store forskel her og nu for Danmark, oplyser medicinaldirektør for Sundhedsstyrelsen Jesper Fisker.

- Det betyder, at alle lande nu skal iværksætte de pandemiplaner, som de har liggende parat, men det har vi allerede gjort i Danmark, siger Jesper Fisker. Ifølge medicinaldirektøren er det vigtigt, at forskerne arbejder hurtigt, for at afdække de særlige egenskaber ved det nye virus.

- Det er helt afgørende, at vi får mere viden om sygdommen, og om hvordan smitten spreder sig, siger Jesper Fisker.

Den nuværende influenzavirus er ikke set før. Og der er tegn på, at smitten spreder sig fra menneske til menneske.

Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke brug af masker for andre end læger og sundhedspersonale, der er i kontakt med patienter.

Danmark hæver trusselsniveau for svineinfluenza

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce