Myndighederne arbejder på højtryk for at nå frem til, hvad der skal ske med de pirater, som et dansk krigsskib har fanget. Ekspert: Danmark hænger på dem.
Der var nærmest feststemning, da Søværnet fortalte, at det danske krigsskib Absalon havde fanget 10 formodede pirater i farvandet ud for Somalia.

Men nu melder tømmermændene sig, for hvad skal der ske med fangerne, som befinder sig om bord på krigsskibet?

Ifølge en ekspert er der to muligheder: Enten sender Danmark piraterne til en nabostat som Yemen eller Kenya, hvor de kan retsforfølges, men de danske myndigheder skal være sikre på, at de ikke risikerer dødsstraf. Eller også skal de til Danmark.

- Jeg tror, at de ender med at sende dem hjem til Danmark og retsforfølge dem her, og så får de måske en dom. Efter x antal måneder eller år bliver de så sendt tilbage til det nærmeste land, vi har et samarbejde med. Det kunne for eksempel være Kenya, siger Lars Bangert Struwe fra Dansk Institut for Militære Studier, der forsker i piratjagt.

Absalon leder den internationale piratjagt kaldet Task Force 150 ud for Afrikas Horn. Franskmændene er også en del af den styrke og har tidligere fanget pirater, som sidder fængslet i Paris.

Mere om emnet

Se alle

Gade: International domstol til pirater

Pirater landsat på strand i Somalia

De ti pirater på Absalon løslades

De ti pirater på Absalon løslades