Fyns Politi har konstateret en ny form for bedrageri, hvor dankort bliver franarret borgere. Tre anmeldelser har politiet foreløbig fået.

Dankort bliver franarret borgere og bliver efterfølgende brugt til at hæve penge i automater.

Fyns Politi har konstateret en ny form for bedrageri og har foreløbig fået tre anmeldelser om tyveri af denne metode. Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.- Vi må på det kraftigste advare om ikke at hoppe på den limpind.

Fremgangsmåden i de tre tilfælde har været den samme: Borgeren bliver kontaktet telefonisk af en person, som påstår, at han ringer fra banken. Han siger over telefonen, at han kan se, at borgerens dankort er udløbet og derfor ikke kan benyttes.

Derefter beder personen i telefonen om at få oplyst dankortkoden og siger, at kortet med det samme vil blive afhentet og byttet om til et nyt. Mens samtalen er i gang, ringer det på borgerens dør. Borgeren udleverer kortet og kort tid efter bliver der hævet større beløb.

- Vi må på det kraftigste advare om ikke at hoppe på den limpind. Man skal under ingen omstændigheder oplyse koden til sit dankort, og man skal heller ikke aflevere sit dankort til en fremmed person, siger viepolitiinspektør fra Fyns Politi Jørgen Andersen i pressemeddelelsen.

Bankerne benytter aldrig den form for fremgangsmåde til at ombytte dankort. Når et dankort udløber, vil der automatisk blive fremsendt et nyt fra pengeinstituttet.