Dårlig byttepolitik rammer butiksansatte


Dårlig byttepolitik rammer butiksansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HK opfordrer butikkerne til at tænke over deres byttepolitik, når udsalget ligger så tæt efter jul. Det er nemlig de ansatte, der skal stå på mål for den.

Kunderne skal kunne forstå butikkernes byttepolitik, så de butiksansatte slipper for at lægge ører til sure kunder.

Sådan lyder opfordringen fra fagforeningen HK Handel i forbindelse med ugen, hvor danskerne valfarter til butikkerne for at bytte julegaver og gå på udsalgsjagt.

- Butikkerne bør tænke på konsekvensen, når man lægger en udsalgsperiode så tæt på julen. Det risikerer at ramme de ansatte, hvis man ikke har indtænkt i byttepolitikken, at nogle kunder ønsker at få byttet varer, som hen over julen er blevet væsentligt billigere, siger Thomas Garlov, der er kommunikationschef i HK Handel.

- Medarbejderen er virksomhedens ansigt over for kunden, så derfor skal byttepolitikken være rimelig, så medarbejderen ikke ender med at få en sur kunde. Det er klart, at jo tættere et udsalg ligger efter julen, jo større risiko er der for, at det kan resultere i sure kunder, siger han.

I det hele taget er juletiden blevet en særlig hård tid at være butiksansat i, fordi der er travlt både før jul og så tæt efter jul. Fagforeningen mener, at dette års jul med søndagsåbent 27. december illustrerer, hvad en afskaffelse af lukkeloven kan betyde.

- Det har betydet ekstra kort juleferie for personalet i butikkerne. Vi frygter, at arbejdsmarkedet bliver mindre attraktivt, hvis man skal stå til rådighed hele året på den måde. Specielt hvis man er en familie med børn, vil man være nødt til at overveje andre brancher, hvis man vil have det til at hænge sammen, siger Thomas Garlov

Dårlig byttepolitik rammer butiksansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce