Kommentarfeltet på eb.dk var ikke højtlæsning for børn, da Jacob Bækgård Hansens historie om sexchikane kom på. Hovedpersonen selv har ikke ladet sig mærke af Nationens underlødige dom. Den har tværtimod gjort ham stærkere.

Det gik stærkt, lyder Jacob Bækgård Hansens korte evaluering, efter han i de sidste dage af november var på både i lokale og landsdækkende medier med sin historie om sexchikane.

29/11 - 2017

... var den onsdag, hvor Jacob Bækgård Hansen stod frem i Fyens Stiftstidende og fortalte sin historie om sexchikane. Han talte direkte ind i en MeToo-kampagne, hvor kvinder og deres historier om sexchikane har fyldt mest. Derfor var der pludselig rift om Jacob Bækgård Hansen og hans historie.

Han fortalte om en tur i byens natteliv i Odense, hvor en kvinde pludselig stak en hånd ind på hans baller ledsaget af sætningen: "Det er sgu en meget god røv, han har der".

Det var spontant, men ikke uden overvejelser, at Jacob Bækgård Hansen stod frem med sin historie.

- Jeg mødte en fotograf i byen et stykke tid senere, som fortalte mig om #Metoo-bevægelsen. Det blev vigtigt for mig, at mænd også fik en stemme i det her. Det går begge veje, siger Jacob Bækgård Hansen.

Det kom også bag på mange, at han valgte at stå frem.

- Det er mit indtryk, at mænd ikke tør stå frem med den slags. Det virker surrealistisk på nogen - andre kan ikke forstå, hvorfor jeg ikke bare prøvede at score hende, fortæller Jacob Bækgård Hansen.

Hans familie og venner bakkede ham heldigvis op og syntes, han var modig.

Fra dybet

Der gik heller ikke lang tid fra Jacob Bækgård Hansen stod frem i Fyens Stiftstidende til de ringede fra Ekstra Bladet og fra radio 24syv.

De ville også have den ny og overraskende vinkel på #Metoo.

En artikel mere blev hurtigt publiceret på eb.dk. Her kunne Jacob Bækgård Hansen følge med i, hvordan den slumrende nation af kommentatorer på eb.dk satte sig til tasterne. Og gav den gas.

Det var blandt andet kommentarer med et ordvalg som "svans", "ynkelig læsning" og "med det udseende burde han være glad for enhver opmærksomhed".

- Det var overvældende det hele. Jeg havde ikke regnet med, det ville blive så vildt med opmærksomheden fra medierne. Nationens kommentarer på Ekstra Bladet var på en eller anden måde chokerende. Samtidig varmede det lidt, når jeg læste de søde. Dem var der heldigvis også nogle af, siger Jacob Bækgård Hansen.

- Det er vildt, at der er så mange danskere, der kan hidse sig op på den måde og synes, de kan tillade sig at skrive hvad som helst. Jeg forstår godt, at mange ikke tør at stå frem.

Heldigvis er Jacob Bækgård Hansen ikke sart.

De hånlige kommentarer rører ham ikke.

- Min selvtillid har i hvert fald ikke lidt et knæk af det. Det hele tog halvanden uge, og nu er det ved at dø ud igen, siger han.

En mere fyldestgørende evaluering, lægger dog lidt til historien om, hvordan det var at være intensivt i medierne med sin egen historie om sexchikane - ud over at det gik stærkt.

- Det må aldrig være en skam at stå frem. Jeg håber, at nogen kan bruge mig som forbillede og selv stå frem, hvis de gemmer på en lignende historie. Det har faktisk gjort mig stærkere, og gjort mig sikker på, at man ikke skal være bange og holde sig tilbage. Heller ikke selv om folk kan sidde derhjemme bag ved en skærm og te sig tosset, siger Jacob Bækgård Hansen.

Han gør det gerne en anden gang.

  • Jørgensen_Kristina_Lund_(2015)_15

    Af:

    Jeg har siden 2012 været uddannelsespolitisk journalist på Samfundsredaktionen med ansvar for at dække for uddannelse og dannelse af vores børn. Fra vuggestue til de højere læreranstalter. Jeg har været på Fyens Stiftstidende siden 2005 og har tidligere skrevet for weekendredaktionen, erhverv, web, og tillæg. Jeg bor i Odense og har tre børn.

Mere om emnet

Se alle
Ærø-læge om 2017 i mediemøllen: Det har været hårdt, men jeg ville gøre det igen

Ærø-læge om 2017 i mediemøllen: Det har været hårdt, men jeg ville gøre det igen

1
Tatovørsag gjorde ham berømt: 86 gange i medierne

Tatovørsag gjorde ham berømt: 86 gange i medierne

Mere kage næste år: 2017 gik i kage for Kirsten Thur

Mere kage næste år: 2017 gik i kage for Kirsten Thur