DSB på togjagt i Tyskland


DSB på togjagt i Tyskland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DSB forsøger at leje tyske tog til de sjællandske regionalstrækninger. S foreslår internet og lavere billetpris som kompensation til pendlerne.

DSB forhandler i disse dage med de tyske kolleger fra Deutsche Bahn om at leje ni lyntog af mærket ICE TD til at sætte ind på de sjællandske regionalstrækninger.

Det oplyser transportminister Carina Christensen på et samråd i Folketingets Trafikudvalg i eftermiddag.

Togpassagererne på Sydbanen og Nordvestbanen på Sjælland lider under, at IC4-togene er flere år forsinkede. Hvis IC4-togene kommer til at køre, skal IC3-togene flyttes til Sjælland. Men indtil videre kører der gamle togvogne, i daglig tale kreaturvogne, på Sjælland.

- Jeg har sagt til DSB, at hvis der findes et tog, de kan leje i morgen, så lej det. De forhandler med Deutsche Bahn om ni ICE TD-tog, men de indgår i Deutsche Bahns reservekapacitet, så Deutsche Bahn skal sige god for det, siger Carina Christensen.

Socialdemokraternes trafikordfører, Magnus Heunicke, mener, at situationen på Sjælland er så uholdbar, at han foreslår gratis internet i togene og lavere billetpris på Sjælland. Carina Christensen siger blot til de forslag, at hun vil bringe idéerne videre til DSB.

DSB på togjagt i Tyskland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce