DSB hæver prisen: Det bliver dyrere at være pendler

Arkivfoto fra Svendborgbanen.
Foto: Roland Petersen

DSB hæver prisen: Det bliver dyrere at være pendler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over 30 kilometer pendler fynske akademikere i gennemsnit. Nu kan de se frem til, at det bliver dyrere at komme på arbejde

Der er dårligt nyt fra DSB til de fynske pendlerne. Fra 17. januar er der prisstigninger hos DSB, og dermed bliver pendlerkort dyrere. Det skriver Ritzau.

- I år har vi lidt større stigninger for vores pendlere, fordi de i en årrække har haft begrænsede prisstigninger eller slet ingen, siger Aske Wieth-Knudsen, der er chef for forretningsudvikling i DSB, til Ritzau.

På et pendlerkort vil prisen stige med 4,9 procent, mens det gennemsnitlige takstændring er på 2,4 procent. For rejser med rejsekortet vil der være en stigning på 3 procent.

Det betyder ifølge Ritzau at et pendlerkort vil stige fra 4150 kroner om måneden i 2015 til 4350 kroner om måneden i 2016 - altså en prisstigning på 200 kroner om måneden.

- DSB og de øvrige trafikselskaber i Danmark justerer priserne efter det prisindeks, som Trafikstyrelsen laver hvert år for den kollektive trafik. Og det her indeks tager udgangspunkt i, at omkostningerne til at drive kollektiv trafik er steget siger Aske Wieth-Knudsen til Ritzau.

På knap så eftertragtede rejsetidspunkter vil DSB udbyde flere billige billetter i 2016.

Fynske akademikere pendler mest

Fynske akademikere er blandt dem, der pendler mest i hele landet. De er også i den gruppe, der pendler længst til arbejde, viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Over 30 kilometer pendler de fynske akademikere til arbejde, mens fynboer med en kort videregående uddannelse i gennemsnit pendler 30 kilometer til arbejde.

Københavnere er dem, der pendler kortest til arbejde. Her pendler en akademiker lige under 15 kilometer, hvilket er et stykke under landsgennemsnittet på 20,7 kilometer.

Størst stigning blandt fynboer

Hvis man ser på udviklingen fra 2008 til 2013, så er det også fynboerne, der har haft den største stigning i afstanden til jobbet.

- Generelt har fynboerne haft den største relative stigning i pendlingsafstanden med 6,6 procent, hvilket især skyldes længere afstand til jobbet blandt erhvervsakademiuddannede, bachelorer og faglærte, der har forøget afstanden til jobbet med 6-9 procent siden 2008, står der i analysen.

Også de fynske akademikerne har øget deres afstand til jobbet. Her er stigningen på 3,2 procent. For de ufaglærte er stigningen på lige under 1 procent.

DSB hæver prisen: Det bliver dyrere at være pendler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce