DR's bestyrelse skal være professionel


DR's bestyrelse skal være professionel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DR's bestyrelse skal i fremtiden være professionel og ikke politisk valgt, mener de to regeringspartier Venstre og Konservative.

Medlemmerne af DR's bestyrelse blander for meget politik ind i bestyrelsesarbejdet. Det mener Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby. Hun foreslår derfor, at bestyrelsen i fremtiden bliver udpeget på en anden måde end i dag, hvor seks medlemmer bliver udpeget af de politiske partier på Christiansborg og tre er udpeget af kulturministeren.

- Vi lægger op til, at DR skal have en professionel bestyrelse og tager de politiske medlemmer ud. Simpelthen for at undgå at vi får en diskussion om enkelte journalisters politiske holdning eller de enkelte programmer. Der er en klar forståelse for, at bestyrelsen ikke skal blande sig på programniveau, men gennem den senere tid har vi jo set, at det sker. Det viser, at det er vigtigt at tingene skilles, siger Ellen Thrane Nørby til DR Nyheder.

Et af eksemplerne på politisk indblanding er ifølge Trane Nørby, når bestyrelsesmedlem Katrine Winkel Holm foreslår, at DR's værter skal vælges ud fra deres politiske holdninger. Et andet eksempel er næstformand i bestyrelsen Ole Hyltoft, der kritiserer et bestemt afsnit af DR's dramaserie "Livvagterne" for at tegne et entydigt politisk billede.

Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, mener, at den politisk-udpegede bestyrelse skal fortsætte.

DR's bestyrelse skal være professionel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce