DR-redaktør forstår ikke ledelse i læksag


DR-redaktør forstår ikke ledelse i læksag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lytternes og seernes redaktør hos DR, Jacob Mollerup, undrer sig over DR-ledelsens udmeldinger om den famøse optagelse i lækagesagen.

Også lytternes og seernes redaktør hos DR, Jacob Mollerup, sætter nu spørgsmålstegn ved DR-ledelsens håndtering af lækage-optagelser. Mollerup undrer sig over ledelsens udtalelser om, at den famøse lækage-optagelse af etiske årsager ikke vil kunne bringes hos DR.

DR's ledelse har henvist til, at optagelsen er lavet - og håndteret - i modstrid med DR's programetik. Blandt andet fordi, der blev brugt skjult mikrofon, og fordi optagelsen senere er blevet udleveret til folk udenfor huset, nemlig journalisten Christoffer Guldbrandsen. Derfor har DR ikke længere optagelsen.

Ifølge Guldbrandsens advokat beviser optagelsen Guldbrandsens påstand om, at det var forsvarsminister Søren Gades (V) pressechef, Jacob Winther, der i 2007 lækkede, at danske jægersoldater skulle til Irak.

DR's øverste chef, Kenneth Plummer, har krævet optagelsen tilbageleveret, men indtil videre forgæves.

- Men skulle DR få fat i optagelsen - og efter nye overvejelser ende med ikke at offentliggøre den - vil det i hvert fald være ønskeligt med en langt klarere begrundelse til lyttere og seere end den, der hidtil er givet. Offentligheden har et helt indlysende krav på at få sagens hovedspørgsmål afklaret, skriver Jacob Mollerup i en kommentar til sagen.

Han henviser til DR's programetik, hvor af det fremgår, at skjulte optagelser kan bruges, hvis hensynet til den offentlige interesse klart overstiger hensynet til de personer, der er optaget, og hvis de skjulte optagelser udgør dokumentation, som ikke kan tilvejebringes på anden vis.

Dermed lægger han sig på linje med pressejurist på Danmarks Journalisthøjskole Oluf Jørgensen, der tidligere har undret sig over DR-ledelsens udmeldinger om optagelsen.

DR-redaktør forstår ikke ledelse i læksag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce