DR må droppe indslag om behandlingshjem


DR må droppe indslag om behandlingshjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DR regner med, at Højesteret vil stadfæste landsrettens afgørelse om, at 21 Søndag gerne må sende kritisk tv-indslag om behandlingshjem for alkoholikere.

DR bliver nødt til at vente på Højesteret i striden om et kritisk tv-indslag om et behandlingshjem for alkoholikere.

Oprindeligt ville DR sende det omstridte indslag, som er lavet med skjult kamera, på søndag, men det har dommere i Østre Landsret fredag sat en stopper for.

Behandlingshjemmet Møllen i Tørring har nemlig fået tilladelse til at få bedømt kravet om fogedforbud mod indslaget i Højesteret. Landsretten fastslår, at tilladelsen fra Procesbevillingsnævnet skal have opsættende virkning, og det betyder rødt lys til DR.

Striden har stået på i lang tid. I april nedlagde Københavns Byret fogedforbud mod det kritiske indslag, men i december fejede Østre Landsret forbuddet til side.

Nu har Møllen så fået adgang til Højesteret. Møllens daglige leder, Erik Zinck, mener, at brugen af skjult kamera krænker institutionens beboere og ansatte, og at indslaget generelt er misvisende.

I DR er nyhedsdirektør Ulrik Haagerup opbragt over forsøget på at få nedlagt fogedforbud, og han forventer at få medhold i Højesteret:

- Der er tale om en form for censur, som er helt utilstedelig, så derfor forventer vi - under det ansvar, som medier altid er pålagt - at få mulighed for at fortælle offentligheden det, som vi mener er rigtigt, siger Ulrik Haagerup.

DR må droppe indslag om behandlingshjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce