Selv om DR's underholdningschef svor ikke at spå Anja som vinder af Eurovision, kan han alligevel ikke dy sig.

Det er en svært begejstret underholdningschef ved DR, der lørdag aften kommenterer vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2017.

- Du får mig ikke til at sige, at vi har fundet en vinder af Eurovision. Det gør du simpelthen ikke. Det har jeg sagt de ni forudgående år, og det er nærmest blevet en kliché. Så det har jeg besluttet mig for, at jeg ikke vil sige, siger Jan Lagermand Lundme.

FAKTA: Bliv klogere på Melodi Grand Prix

Ti håbefulde sangere skal inden længe på scenen for at kæmpe om sejren i Danmarks største sangkonkurrence.

Det årlige melodigrandprix løber nemlig af stablen lørdag aften, og vinderen af konkurrencen skal kæmpe i Eurovision Song Contest, der afholdes til maj i Kiev i Ukraine.

* DR afholdt sit første Melodi Grand Prix i 1957 for at finde Danmarks repræsentant ved Det Europæiske Melodi Grand Prix.

* Indtil 2004 var alle sange ved det Dansk Melodi Grand Prix på dansk, men DR valgte at ændre reglerne.

* Der blev ikke afholdt Dansk Melodi Grand Prix i 1994, 1998 og 2003, fordi Danmark havde fået en dårlig placering i Det Europæiske Melodi Grand Prix året før.

* Danmark har vundet det Europæiske Melodi Grand Prix - eller Eurovision Song Contest som det hedder på engelsk - tre gange.

- I 1963 med Grethe og Jørgen Ingmanns "Dansevise".

- I 2000 med Brødrene Olsens "Smuk som et stjerneskud".

- Og senest i 2013 hvor Emmelie de Forest vandt med sangen "Only Teardrops".

* Eurovision Song Contest blev i 1964 afholdt i Tivolis Koncertsal med DR's speakerpige Lotte Wæver ved roret.

* Det Europæiske Grand Prix blev i 2001 afholdt i Parken i København. Her var skuespilleren Søren Pilmark og tv-værten Natasja Crone værter.

* I 2014 var Danmark igen vært for Eurovision Song Contest, som blev afholdt i B & W-hallerne i København. Nikolaj Koppel, Lise Rønne og Pilou Asbæk var værter.

* Scenen i Jyske Bank Boxen i Herning danner i år rammen om Dansk Melodi Grand Prix.

Kilder: Den Store Danske, DR, Koda.

- Men jeg har ment det hvert år. Og jeg mener faktisk også i år, at Anja kan vinde Eurovision. Men jeg vil ikke sige det, siger Jan Lagermand Lundme, der dog må sande, at hans begejstring har afsløret ham.

- Okay. Nu har jeg jo sagt det, griner underholdningschefen.

Han lægger ikke skjul på sin overbevisning om, at Anja Nissen er den rigtige at sende til Eurovision Song Contest i Kiev.

FAKTA: De tre bedst placerede sange ved melodigrandprix

Med både fest, glimmer og stort lysshow i Jyske Bank Boxen i Herning er årets vinder af Dansk Melodi Grandprix fundet.

Det er både seerstemmer og jurymedlemmerne, som har afgjort, hvem der har vundet Danmarks største sangkonkurrence.

I år bestod juryen ikke som tidligere af folk, der beskæftiger sig professionelt med musik, men derimod af fem melodigrandprix-fans. Både seernes og juryens stemmer vægtede 50 procent.

Her er de tre deltagere i melodigrandprixet, som klarede sig bedst i konkurrencen:

* Dansk-australske Anja Nissen blev aftenens vinder med nummeret "Where I Am". Hun fik 64 procent af stemmerne og skal nu repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Ukraine til maj.

* Den 19-årige sangerinde Ida Una, som var spået til at være favorit, fik 26 procent af stemmerne. Hun åbnede aftenens show med nummeret "One".

* Svenske Johanna Beijbom, som var iført glimmerbukser og omgivet af dansere, optrådte med nummeret "A.S.A.P." Hun fik 10 procent af stemmerne.

Kilde: DR.

- Jeg er tryg og glad og ovenud lykkelig. Anja er så overbevisende, når hun synger. Hun ejer scenen, siger Jan Lagermand Lundme.

Se og hør hele vindersangen her

Både juryen og han selv er enige om, at finalefeltet i årets danske melodigrandprix var stærkt, og at alle tre finalister kunne have klaret sig godt i det europæiske melodigrandprix.

- Jeg har det rigtig godt med, at Anja har vundet. Jeg læner mig rigtig meget tilbage i det, juryen har sagt, for de har ekspertviden, siger Jan Lagermand Lundme.

Om tiende gang bliver lykkens gang, vil blive afsløret i maj, når Eurovision Song Contest løber af stablen i Ukraine.

Hør sammenklip af de 10 sange her

Mere om emnet

Se alle

21-årig australsk sangerinde vinder dansk melodigrandprix

Stolt vinder lover at kæmpe hårdt for sejr

Stolt vinder lover at kæmpe hårdt for sejr