Den DR-medarbejder, der stod bag omstridt lydoptagelse i lækagesagen om udsendelse af jægerkorpset, stopper. Samtidig har han overleveret optagelsen til DR
Den medarbejder i Danmarks Radio (DR), som optog og videregav en omdiskuteret lydoptagelse i lækagesagen, er stoppet. Fratrædelsen sker i gensidig forståelse.

Ifølge DR's generaldirektør, Kenneth Plummer, har medarbejderen handlet på en måde, der er uforenelig med stationens beskyttelse af sine kilder samt de etiske retningslinjer om blandt andet videregivelse af fortrolige oplysninger til tredje part. DR har siden krævet lydoptagelsen tilbageleveret fra journalisten og filminstruktøren Christoffer Guldbrandsen, som fik optagelsen udleveret.

- Vi har haft en dialog med den pågældende medarbejder, og vi er enige om, at en fratrædelse er den eneste rigtige løsning denne situations alvor taget i betragtning, siger Kenneth Plummer.

DR hemmeligholder navnet på den ansatte, som efter Ritzaus oplysninger er Christoffer Guldbrandsen ven, Nils Giversen. Han ønsker dog ikke at udtale sig om sagen.

Optagelsen er ifølge DR identisk med den lydoptagelse, som Christoffer Guldbrandsen hævder beviser, at forsvarsminister Søren Gades (V) spindoktor, Jacob Winther i 2007 lækkede til TV2, at jægerkorpset skulle sendes til Irak på hemmelig mission.

Danmarks Journalistforbund oplyser samtidig, at medarbejderen har afleveret en lydfil til DR.

- Det er sket under protest, idet han opfatter samtalen på filen som en privat samtale, siger Jette Kayerød Christensen, advokat i Dansk Journalistforbund.

Mere om emnet

Se alle

Pressechef klager over DR i jægersag

Ekspert: Politiet kan kræve lydfil fra DR

Ekspert: Politiet kan kræve lydfil fra DR

SF lægger pres på politiet i lækagesag