DR i intern strid om lækoptagelse

DR i intern strid om lækoptagelse - Kenneth Plummer DR's generaldirektør
Foto: POLFOTO/Tariq Mikkel Khan

DR i intern strid om lækoptagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DR's nyhedschef, Ulrik Haagerup, er klar til at afspille omstridt lydfil i lækagesagen. Men det må han ikke for sin chef, Kenneth Plummer, der har optagelsen.

Danmarks Radios generaldirektør Kenneth Plummer vil ikke offentliggøre omstridt lydfil, som nu er leveret tilbage. Den beviser angiveligt, at Søren Gades (V) pressechef, Jacob Winther, er manden bag lækagen af fortrolige oplysninger om jægernes Irak-mission i 2007.

DR-medarbejderen, som optog og videregav den omdiskuterede lydoptagelse i lækagesagen er fredag stoppet i DR. Samtidig har han - angiveligt efter pres fra DR-ledelsen - og under protest afleveret den meget omtalte lydoptagelse. Men de omstændigheder, som optagelsen er lavet under, gør, at den ikke kan offentliggøres, mener Kenneth Plummer.

- Jeg har hørt filen, men kan ikke kommentere den af hensyn til den kildebeskyttelse, som DR har ansvaret for. Af samme grund vil optagelsen heller ikke bliver offentliggjort, siger Kenneth Plummer.

Han er dermed i klar konflikt med sin nyhedsdirektør Ulrik Haagerup, som åbner for at offentliggøre lydfilen.

- Det vil jeg da gøre, ligesom alle mulige andre medier vil gøre, siger Haagerup til politiken.dk, efter at DR-medarbejderen, der optog den hemmelige lydfil, har overdraget den til stationens ledelse.

Haagerup skal dog på ingen måde regne med hjælp fra den øverste chef.

- Der er tale om en fortrolig samtale, som vi af etiske årsager ikke kan offentliggøre, da kilden, der optræder på optagelsen, ikke er blevet orienteret om, at den bliver optaget, siger Kenneth Plummer.

Optagelsen er ifølge DR identisk med den lydfil, som ifølge journalist og filminstruktør Christoffer Guldbrandsens advokat, Anders Németh, "utvetydigt" dokumenterer, at Winther står bag lækagen.

DR i intern strid om lækoptagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce