DR beklager spot om alkoholikere


DR beklager spot om alkoholikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DR beklager, hvis mediehuset har foromtalt et TV-indslag, som er underlagt fogedforbud. Det handler om et hjem for alkoholikere og er filmet med skjult kamera.

Det er beklageligt, hvis Danmarks Radio har kørt foromtaler på P3 for et TV-indslag om behandlingshjemmet Møllen. Det siger Ulrik Haagerup, der er nyhedsdirektør i DR.

Møllen hjælper mennesker med alkoholproblemer, og indslaget er underlagt et fogedforbud.

Lederen af Møllen, Erik Zinck, beskylder DR for at have sendt foromtaler for indslaget fredag eftermiddag og aften, efter at landsretten havde afsagt dom om, at der var fogedforbud mod indslaget, indtil Højesteret kan tage stilling til spørgsmålet. Det får nu Møllen til at lægge sag and mod DR.

Her beklager Ulrik Haagerup, hvis foromtalerne er sendt ud.

- Vi har sikret, at der ikke bliver bragt flere teasere, og på mandag undersøger vi, om det er tilfældet, at vi har sendt dem ud efter landsrettens afgørelse. Hvis vi har det, er det naturligvis beklageligt, og det har i hvert fald ikke været et bevidst forsøg på at omgå et fogedforbud, siger Ulrik Haagerup.

Han vil lade DR's jurister om at tage stilling til et eventuelt sagsanlæg fra Møllen og også anklagerne om, at indslagene skulle være imod god presseskik.

Sagen om TV-indslaget går helt tilbage til april, hvor Københavns Byret nedlagde fogedforbud mod indslaget, der er lavet med skjult kamera.

DR ankede dog byrettens dom og i december fejede Østre Landsret forbuddet til side og gav DR lov til at bringe indslaget.

DR ville derfor sende indslaget søndag aften, men Østre Landsret gav fredag Møllen i Tørring lov til at få bedømt kravet om fogedforbud i Højesteret. Landsretten fastslog samtidig, at tilladelsen fra Procesbevillingsnævnet har opsættende virkning, og det betyder rødt lys til DR, indtil Højesteret kommer med sin dom.

DR beklager spot om alkoholikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce