DR afviser kritik af lydoptagelse om læk


DR afviser kritik af lydoptagelse om læk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvarsminister Søren Gades (V) spindoktor Jacob Winther kritiserer DR for at bruge interview med ham selv i lækagesagen. DR afviser kritikken.

Danmarks Radio (DR) afviser, at stationen har bragt et interview med forsvarsminister Søren Gades spindoktor, Jacob Winther, uden hans vidende. I interviewet fortæller Jacob Winther, at det var jægerkorpset selv, der i 2007 lækkede de fortrolige oplysninger til TV2 om, at soldaterne skulle på en hemmelig mission til Irak.

DR's nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, understreger, at Jacob Winther på intet tidspunkt under interviewet beder om - eller aftaler - at det ikke er til citat.

- Der er tale om en journalist, som ringer til en talsmand. Og hvis en talsmand ikke kan citeres, så hører alt jo op. Medmindre man aftaler andet. Og det gør man ikke. Jacob Winther er ikke nogen utrænet mand i omgangen med medier, siger Ulrik Haagerup.

Ifølge Ulrik Haagerup valgte DR i første omgang ikke at bringe interviewet, som er optaget i oktober, fordi historien oprindelig var, om Jacob Winther selv havde lækket oplysningen om jægerkorpset.

- Da vi så hører interviewet igennem igen, fordi vi endnu engang gennemvender sagen, så fremgår det tydeligt af båndet, at han oplyser, at det var TV2, som siger til ham, at de havde det fra jægerkorpset. I sammenhæng med det, som sker lige nu, synes vi, at det er en interessant oplysning, siger nyhedsdirektøren.

På trods af, at Søren Gade ellers netop har afvist en undersøgelse med lækagesagen med henvisning til, at han ikke var "bekendt med", at oplysningen stammede fra forsvaret, så fik interviewet ikke i første omgang nyhedsklokkerne til at ringe i DR.

- Jeg tror, at det rigtige svar er, at vi ikke har været fuldt opmærksom på, hvad der i øvrigt blev sagt på den optagelse. Og nu lyttede vi den så igennem igen. Det afgørende var dengang, at Jacob Winther afviste, at han var lækken, siger Ulrik Haagerup.

DR afviser kritik af lydoptagelse om læk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce