DN: Tre ministre skal slå til nu


DN: Tre ministre skal slå til nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landbruget skal løftes ud af rollen som naturødelægger, og chancen er der netop nu, lyder det i et brev fra Danmarks Naturfredningsforening til tre ministre.

Dette efterår byder på en enestående mulighed for at gøre noget langtidsholdbart for den pressede danske natur. Derfor skal tre centrale ministre målrettet samarbejde om at afhjælpe landbrugets massive og negative påvirkning af naturen - gerne sammen med landbruget.

Sådan hedder det i et brev fra Danmarks Naturfredningsforening (DN) til miljøminister Troels Lund Poulsen (V), klimaminister Connie Hedegaard (K) og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V). I brevet angiver foreningen flere forslag til løsninger, før bl.a. vandmiljø- og pesticidplaner skal evalueres, og landbruget skal bidrage til at sænke danskernes CO2-udslip.

- Vi kommer med en række gennemarbejdede bud på, hvordan reguleringer og ændringer af loven kan løfte landbruget ud af rollen som naturødelægger, siger René la Cour Sell, DN's nye direktør.

Foreningen vil have taget mere jord ud af drift nær vandløb og søer for at sikre dem mod næringsstoffer og sprøjtegifte. Der skal sprøjtes mindre i bestemte områder for at styrke mangfoldigheden af insekter og dyr, og økologi skal i langt højere grad bruges som miljøpolitisk redskab. Endelig skal alle borgere kunne købe landbrugsjord til naturformål.

DN: Tre ministre skal slå til nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce