DN: Frit løb for svineproduktion


DN: Frit løb for svineproduktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturfredningen kritiserer regeringen for at favorisere landbruget og gøre for lidt for naturen. Truer med at indklage Danmark for EU, hvis naturaftaler udhules

- Landbruget har trukket det længste strå. Og de må sidde med et stort smil på ansigtet. De får nu fuldstændig frie tøjler til at producere alle de svin, de vil i Danmark, siger Danmarks Naturfredningsforenings præsident, Ella Maria Bisschop-Larsen, om regeringens udspil om Grøn Vækst.

Hun siger, at udspillet giver landbruget mulighed for at oprette "gigantiske, jordløse landbrug", der vil gøre industrialiseringen af svineproduktionen endnu mere massiv end i dag.

- Hvor i alverden skal de kæmpe svinefarme være? Der er jo nogle landskabelige hensyn, der skal tages, siger DN-præsidenten.

Trods forhøjelsen af afgiften på de mest giftige pesticider vil der stadig blive sprøjtet for meget. Og en ny kvoteordning for kvælstof giver bare nogle landmænd lov til at bruge mere, når andre bruger mindre end i dag, indvender hun.

DN-præsidenten er dog tilfreds med, at regeringen vil nedskære udslippet af ammoniak og udbrede økologisk omlægning i større stil.

Hun kritiserer også regeringen for at udhule naturbeskyttelsen. Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) vil ikke længere sikre dyr og planter bedre end i dag, sådan som EU-direktiver forpligter Danmark til, men blot stoppe tilbagegangen, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

- Vi vil indklage Danmark for Europakommissionen, hvis det viser sig, at regeringen snyder på vægten, siger DN-præsidenten.
Fakta
- De må sidde med et stort smil på ansigtet. De får nu fuldstændig frie tøjler til at producere alle de svin, de vil i Danmark.

DN: Frit løb for svineproduktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce