DMU afviser kritik


DMU afviser kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Evalueringen af Vandmiljøplan II er god nok. Landbruget har nedsat udvaskningen af kvælstof med omkring 48 procent, og dermed er man meget tæt på den oprindelige målsætning om 49 procent.

Det fastholder Danmarks Miljøundersøgelser og Danmarks Jordbrugsforskning efter kritik fra flere amter, blandt andet i TV-avisen. Her oplyste embedsmænd fra Fyns Amt søndag, at udvaskningen med kvælstof til Odense Å kun er reduceret med 25 procent. Det får Fyns Amt til at sætte spørgsmålstegn ved, om målet i planen nu også er nået. Også i Vejle Amt er man i tvivl, oplyser Radio VLR i Vejle.

Men beregningen af faldet i udvaskningen er - trods store usikkerheder - "en pålidelig og robust vurdering", hedder det mandag i en fælles pressemeddelelse fra de to forskningsenheder DMU og DJF.

Resultatet af evalueringen understøttes af, at salget af kunstgødning er faldet med 200.000 ton kvælstof fra 1984-2002. I samme periode er det totale overskud af kvælstof i dansk landbrug faldet med 184.000 ton, anfører DMU.

Den 11. december holder regeringen en stor konference på Christiansborg om det faglige grundlag for den kommende Vandmiljøplan III.

DMU afviser kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce