Glat føre på Fyn: Sneen daler over frostkolde fynske veje

Sneen daler mandag morgen over dele af Fyn, men i løbet af formiddagen venter DMI opklaring med sol og temperaturer på to-fire grader. Arkivfoto: Michael Bager.

Glat føre på Fyn: Sneen daler over frostkolde fynske veje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ifølge Vejdirektoratet kan der mandag morgen være glatte veje på udsatte steder over det meste af Fyn.

Fyn er stået op til en mandag morgen med sne og kolde vejbaner. Temperaturen ventes i løbet af dagen at stige til nogle få plusgrader, men klokken 7.30 er der ifølge Vejdirektoratet stadig frostkolde veje mange steder på Fyn.

Klokken 7.30 er der gang i både snerydning og saltning på de større veje tværs over Fyn og på mindre veje i især Odense og Assens Kommuner. Der kan ifølge Vejdirektoratet være glatte veje på udsatte steder i Middelfart, Assens, Nordfyns, Faaborg-Midtfyn, Odense og Kerteminde Kommuner.

Ifølge DMI bringer formiddagen opklaring til Fyn med nogen eller en del sol, og temperaturen kan nå op på mellem to og fire grader.

Det bliver derefter en tør, men kold uge, hvor der skal skrabes bilruder om morgenen, siger vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Bolette Brødsgaard.

Når nedbøren har passeret landet mandag, er der udsigt til mindst tre dage med tørvejr.

Dog kan bilister godt regne med at skulle ud at skrabe ruder om morgenen. Nattetemperaturerne holder sig nemlig under frysepunktet hele ugen, fortæller Bolette Brødsgaard tidligt mandag morgen.

- Det bliver en meget fredelig uge. Men der skal skrabes bilruder og saltes havegange, så postbuddet og skraldemanden kan komme sikkert frem.

- Vi har et nedbørsområde på vej indover med både regn, slud og sne. Det bliver dog ikke de store mængder, maksimum en-to centimeter tøsne i den østlige del af landet, siger hun mandag kort efter klokken 05.30.

Men efterhånden klarer det op, og de fleste vil opleve en klar mandag nat med temperaturer mellem frysepunktet og fem graders frost. Kun på Bornholm vil nattetemperaturerne mellem mandag og tirsdag holde sig på frysepunktet.

I dagtimerne mandag vil temperaturerne ligge på mellem to og fem graders varme, og det bliver lunest ved vestkysten.

Tirsdag bliver derimod tør, og der kommer også lidt sol hist og pist især øst på, lover Bolette Brødsgaard.

- Temperaturerne om dagen kommer til at ligge lige over frysepunktet. Det bliver absolut ikke varmt - mellem en og tre grader. Og om natten ryger vi så ned på et par graders frost, siger hun.

Onsdag og torsdag kommer til at ligne tirsdag.

- Det kører lidt på samme læs. Onsdag vil der være en del skyer, men også mulighed for sol. Temperaturerne kommer til at ligge meget tæt på frysepunktet, og der kan også være dagsfrost.

- Torsdag bliver det faktisk det samme igen. Vinden er ikke særlig kraftig, men tirsdag, onsdag og torsdag slår den efterhånden over i en østlig retning, hvilket giver os det tørre vejr, siger meteorologen.

Prognoserne for fredag er til gengæld fortsat usikre.

- Det ser ud til, at en front nærmer sig, så det begynder at blæse lidt mere. Men det er stadig meget usikkert, siger Bolette Brødsgaard.

Hele ugen vil nattetemperaturerne ligge under frysepunktet, oplyser DMI tidligt mandag morgen. (Arkivfoto)
Hele ugen vil nattetemperaturerne ligge under frysepunktet, oplyser DMI tidligt mandag morgen. (Arkivfoto)

Glat føre på Fyn: Sneen daler over frostkolde fynske veje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce