DK ville ikke modtage syrisk fange


DK ville ikke modtage syrisk fange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark var ikke interesseret, da Syrien ville frigive fange med dansk opholdstilladelse.

Danske embedsmænd var mere interesseret i at få forkyndt inddragelse af MHs danske opholdstilladelse end at få ham ud af et syrisk fængsel og sendt retur til Danmark, viser en række dokumenter, som Information har fået aktindsigt i hos Udenrigsministeriet og Udlændingeservice.

Dokumenterne drejer sig om turkmeneren MH, som fik dansk opholdstilladelse i 2005, og de kaster nyt lys over den sag, som justitsminister Brian Mikkelsen (K) skal i samråd om i Folketinget i dag. Det skriver Information torsdag.

Ifølge MHs egne oplysninger blev han slået, brændt, sultet og holdt isoleret i en underjordisk mørk celle i tre måneder, da han i maj 2007 fløj fra København til Damaskus, hvor han omgående blev anholdt.

Midt i juni 2007 fik konsul Ann-Mari Petersen fra ambassaden i Damaskus oplyst af den syriske efterretningstjeneste, at MH snart ville blive løsladt og deporteret til Danmark. Otte dage senere havde Indenrigsministeriet inddraget MHs danske opholdstilladelse, fordi han blev vurderet som farlig for den danske stat. Herefter blev en embedsmand fra Udlændingeservice omgående sendt til Damaskus for at forkynde inddragelsen af opholdstilladelsen. Først fra dette tidspunkt ville den nemlig få retsvirkning.

Embedsmanden mødtes med den syriske efterretningstjeneste, hvor syrerne forklarede, at "det vil være et problem for de syriske myndigheder", hvis Danmark inddrog MHs opholdstilladelse, og at det var "vigtigt" med en løsning, som "alle parter vil være tilfredse med", som der står i embedsmandens notat. Den danske embedsmand mente dog, at det var "meget tvivlsomt, hvor vidt de danske myndigheder vil acceptere, at han genindrejser i Danmark", når MH vurderedes "til fare for den danske stats sikkerhed".

Da syrerne den 15. august 2007 deporterede MH til Danmark, blev han anholdt i Københavns Lufthavn og derfra overflyttet til Vestre Fængsel. I dag er MH på tålt ophold med daglig meldepligt i Sandholm.

DK ville ikke modtage syrisk fange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce