DF'er forlader partiet i raseri: Vi er nyttige idioter

Jens Hald fortid i Dansk Folkeparti.
Foto: Michael Bager

DF'er forlader partiet i raseri: Vi er nyttige idioter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jens Hald er ikke længere medlem af Dansk Folkeparti. Det sker efter et meget omtalt opslag på Facebook.

Dansk Folkepartis partis tidligere Nyborg-formand, Jens Hald forlod i går partiet.

Udmeldelsen sker, efter at Jens Hald i sidste uge i et Facebook-opslag sammenlignede de frivillige venligboere, der hjælper flygtninge, med "tyskerpigerne", der blev klippet skaldet efter Anden Verdenskrig. Men han fortrød hurtigt opslaget.

Jens Hald beklagede teksten, og fjernede den, fordi den ifølge Jens Hald havde fået en utilsigtet formulering.

I første omgang fik Jens Hald en advarsel af partisekretær Poul Lindholm.

- Heri stod der: "Det er vort håb, at du fremover vil anvende et sobert sprogbrug både på Facebook og læserbreve". Da Poul Lindholm senere fyrer mig, skal han åbenbart have en forklaring på, hvorfor han gør det, og da er han åbenbart nødt til at bruge en løgn om, at jeg har overtrådt en aftale om ikke at udtale mig til medierne. Denne usandhed fra Poul Lindholms side er en stærkt medvirkende årsag til at jeg d.d. har meldt mig ud. Desuden bliver han ved med at citere den oprindelige forkerte tekst, uden at nævne, at jeg har slettet den og beklaget min skrivefejl, siger Jens Hald til Fyens Stiftstidende.

Ifølge Jens Hald kunne det have medvirket til at dæmpe sagen.

- Men Poul Lindholm skubber virkelig til læsset. Man får ingen loyalitet og opbakning fra Christianborg, hvilket er meget skuffende. Vi bliver brugt som nyttige idioter.

Jens Hald skrev søndag i en mail til partiformand Kristian Thulesen Dahl, at han har følt stor begrænsning på sin ytringsfrihed, skriver Ritzau.

Det undrer ham, når næstformand og udenrigsordfører Søren Espersen i december udtalte, at man for at få ram på medlemmer af Islamisk Stat også skulle bombe steder, hvor der opholder sig civile.

Udtalelsen fik stor kritik fra flere kanter. Men Espersens rolle i partiet skete der ikke noget med.

Også Mogens Camre har tidligere fået lang snor at partiledelsen.

- Jeg føler, at jeg er blevet dumpet som skrot. Jeg har ikke engang fået svar fra Kristian Thulesen Dahl, siger Jens Hald.

Søren Espersen fortæller tirsdag aften til Ritzau, at hos Dansk Folkeparti giver man mundkurv på, for der er "ting, man ikke må sige", og at hans udtalelser ikke kan sammenlignes med Jens Halds.

- Vi har en sober og god tone i folketingsgruppen, og den skal vi holde fast i. Vi er 18.000 medlemmer af Dansk Folkeparti. Selvfølgelig vil der være nogen, der kommer til at skeje ud, og så må vi sige farvel til dem. Sådan er det. Vi har en stærk kultur, med at vi ikke accepterer usle udtalelser, som han har fremsat. Der har vi rimelig kort proces. Det synes jeg i øvrigt, at andre partier kunne lære lidt af, siger han.

Både kasserer og næstformand i Dansk Folkeparti i Nyborg har forladt bestyrelsen i sympati med Jens Hald.

DF'er forlader partiet i raseri: Vi er nyttige idioter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce