Alle udlændinge involveret i terror bør udvises. Derfor bør udvisningsreglerne strammes. Det mener DF's Martin Henriksen, som sidder i integrationsudvalget.
Alle terrorrelaterede udlændinge skal udvises fra Danmark. Det gælder udlændinge i terrornetværk, personer, som har besøgt terrorhjemmesider, personer, som udgør en fare for enkeltpersoner eller personer, der har rejst i terrorlande som Somalia og Yemen. Derfor skal tærsklen sænkes for udvisning af personer, som Politiets Efterretningstjeneste (PET) indstiller til udvisning til Justitsministeriet, som sender anbefalingen videre til Integrationsministeriet.

Det siger Dansk Folkepartis Martin Henriksen efter en dansksomaliers angreb på tegneren Kurt Westergaard.

Martin Henriksen anfægtes ikke af, at udlændinge er administrativt udvist siden 2002, ifølge integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V).

- I dag kan PET ifølge et regelsæt indlevere en farevurdering til justitsministeren, som i sidste ende kan sende den videre til integrationsministeren. Vi vil udvide det regelsæt, så det bliver lettere at udvise, siger Martin Henriksen.

Spørgsmål: - I fastholder, at PET skal fremlægge en liste over terrormistænkte trods afvisning fra PET. Hvorfor?

- PET skal ikke afgøre det. Det skal afgøres politisk. Det er heller ikke PET, der afgør, om regelsættet er godt nok. Det afgøres politisk, siger han.

Spørgsmål: - Er PET ikke bedst klædt på til at vurdere udfordringer?

- Jeg blander mig bestemt ikke i deres efterforskning. PET skal drive efterretning, men vi har politisk en holdning til, at personer, der opholder sig i Danmark, ikke skal være her, siger Martin Henriksen.

Mere om emnet

Se alle

DF kritiserer Brian Mikkelsen

Minister: Ikke brug for terrorlovændringer

PET-chef: Vi har ikke brug for strammere terror-regler

PET-chef: Vi har ikke brug for strammere terror-regler