For tre år siden gik det ud over skadestuen i Odense, og onsdag aften var det Slagelse Sygehus, som blev ramt af optøjer. Justitsministeren "vil ikke finde sig i det", og Dansk Folkeparti ønsker strengere straffe.

Det kalder på en skærpelse af straffeloven, at en gruppe på 25-30 personer indtog Slagelse Sygehus onsdag aften og udviste en truende adfærd overfor personalet samt smadrede en rude på en politibil.

Det siger Dansk Folkeparti, efter at politifolk trak stavene og slog på flere af de tilstedeværende, hvilket fik dem til at fordufte.

- Det skal der gribes ind overfor. Jeg forstår, at regeringen vil fremsætte forslag om at skærpe straffen. Det er jeg godt tilfreds med, men jeg vil se forslaget, inden jeg roser det alt for meget, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF).

Tre personer er blevet sigtet efter episoden. De to er sigtet for grov forstyrrelse af den offentlige orden, mens den tredje er sigtet for vold eller trusler mod en offentlig ansat.

Enkelte fra gruppen vendte i øvrigt senere tilbage til sygehuset for at få behandlet deres skader.

- Jeg vil ikke finde mig i det

Peter Kofod Poulsen reagerer på justitsminister Søren Pinds (V) udmelding på Twitter, hvor ministeren kræver skærpede straffe oven på episoden i Slagelse.

- Vi kommer til at skærpe straffen for den form for trusler og pøbeladfærd. Jeg vil simpelthen ikke finde mig i det, skrev justitsministeren onsdag aften med henvisning til sagen.

Angrebet i Odense

Mellem 60 og 70 unge trængte i august 2012 ind på Odense Universitetshospital i et forsøg på at få fat i en mand, der var indbragt som patient, efter at han forinden Vollsmose Torv var blevet såret af skud og knivstik i nærheden af Vollsmose Torv.

Bevæbnet med køller og sten blev skadestuen stormet, og der blev blandt andet begået hærværk mod en ambulance, som fik dækkene skåret op.

Det førte siden til, at tre mænd blev idømt mellem 10 og 17 måneders fængsel.

Mere om emnet

Se alle
21
Truende dreng for retten: - Vollsmose vil brænde ned

Truende dreng for retten: - Vollsmose vil brænde ned

8
Mistede jobbet: Far til fire frikendt for vold ved eid-fest

Mistede jobbet: Far til fire frikendt for vold ved eid-fest

2
Forsvarer: Glad for frifindelse

Forsvarer: Glad for frifindelse