DF vil se på styreform i København


DF vil se på styreform i København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkeparti er indstillet på at ændre styreformen i København. Regeringen mener, at København selv kan ændre den.

Københavns tidligere overborgmester Ritt Bjerregaard (S) har talt om det længe, men nu åbner Dansk Folkeparti også op for, at styreformen i Københavns Kommune skal ændres.

Gruppeformand for DF Kristian Thulesen Dahl ønsker en kommission, der skal se på ændringer til kommunalvalget i 2013, og hovedstadens styreform skal med i det arbejde.

- Ritt Bjerregaard har kraftigt ytret ønske om at ændre styreformen, og vi ved godt, der er problemer. Det er svært for borgerne at placere et ansvar for, hvad der sker i hovedstaden, siger Kristian Thulesen Dahl.

Københavns styreform betyder, at partier fra mindretallet også har borgmesterposter. Derudover er de enkelte forvaltninger selvkørende, så overborgmesteren ikke har det fulde overblik.

- Det betyder, at den, der er valgt til at have det overordnede ansvar for kommunen, ikke kan se, hvad der foregår under en forvaltning fra en borgmester, der repræsenterer et mindretal. Det er demokratisk barokt, og det gør det svært for vælgerne at stille politikerne til ansvar, siger Kristian Thulesen Dahl.

Indenrigsminister Karen Ellemann (V) siger, at København selv har mulighed for at ændre styreform. En række eksperter, som Ritzau har talt med, siger, at København ganske rigtig kan ændre styreform inden for styrelseslovens rammer, men de ændringer, Ritt Bjerregaard tidligere har talt om, kræver lovændringer fra Folketinget.

DF vil se på styreform i København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce