DF vil have direkte borgmestervalg


DF vil have direkte borgmestervalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landets borgmestre skal fremover vælges ved direkte valg, mener Dansk Folkeparti. Partiet vil have nedsat en kommunalkommission.

Når danskerne næste gang går til stemmeurnerne for at stemme på deres kommunalpolitikere, skal de have mulighed for at vælge deres borgmester direkte. Det foreslår Dansk Folkeparti i kølvandet på efterårets kommunalvalg, hvor borgmestrene i en række kommuner blev valgt efter kup på kup, og hvor forudindgåede politiske aftaler i flere tilfælde viste sig ikke at være det papir værd, de var skrevet på.

- Det er tydeligt, at posten som borgmester er så attraktiv, at mange vil gå efter den uanset hvad. I forhold til alle andre poster i en kommune er såvel aflønning som indflydelse for borgmesteren så attraktiv, at alle normale spilleregler sættes ud af kraft, siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl.

Han foreslår derfor, at indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) nedsætter en kommission, der hurtigt skal komme med forslag til en række ændringer, som kan træde i kraft ved næste kommunalvalg om fire år. Gruppeformanden afviser således argumentet om, at et direkte borgmestervalg risikerer at medføre en borgmester uden opbakning i byrådet. Erfaringen viser, at de fleste beslutninger i kommunerne træffes med meget stor bredde, samt at borgmesteren i det daglige er en så vigtig spiller, at vedkommende sagtens kan lave alliancer på kryds og tværs i det politiske spektrum.

Ifølge Kristian Thulesen Dahl skal kommissionen samtidig se på andre områder i forhold til det kommunale styre. Blandt andet mener Dansk Folkepartis gruppeformand, at regionerne bør nedlægges, ligesom der er behov for en hovedstadsreform.

DF vil have direkte borgmestervalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce