DF vil bygge for børn frem for ældre


DF vil bygge for børn frem for ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

21 milliarder kroner årligt til kommunalt byggeri er ikke et "besvimende" beløb, mener DF. Partiet anerkender samtidig, at ældreområdet ikke har topprioritet.

Dansk Folkeparti anerkender, at ældreområdet ikke skal have topprioritet under de kommende forhandlinger om kommunernes økonomi.

I en ny omfattende analyse konstaterer landets kommuner, at investeringsbehovet er klart størst, når det gælder folkeskolen og vejnettet, mens ældrebyggeriet kun savner "moderate investeringer". Dansk Folkeparti har ved adskillige lejligheder arbejdet for at indføre bedre økonomiske vilkår for de ældre, men når det gælder kommunernes investeringer i 2010 erkender DF, at behovet er større andre steder.

- Det er ikke fordi, vi skifter hest, men det, vi kan se, er, at vedligeholdelsesefterslæbet er væsentligt større på folkeskoler, haller og børnehaver, end det er på ældrecentrene, siger Dansk Folkepartis kommunalordfører, Hans Kristian Skibby, til Ritzau.

Han hæfter sig særligt ved, at kommunerne de seneste år har haft gode muligheder for at investere i ældrebyggeriet.

- Kommunerne har gennem rigtigt mange år haft relativt gode finansieringsmuligheder for at renovere deres ældrecentre. Mange har gjort det ved at sælge bygninger til et ejendomsselskab. Så ejer kommunerne kun fællesfaciliteterne, mens et boligselskab ejer de ældres små boliger. På den måde har kommunerne fået en stor låneadgang, siger Hans Kristian Skibby.

Kommunernes investeringsplan lægger op til en stigning i kommunernes overordnede anlægsbudgetter fra 15 milliarder til 21 milliarder kroner om året de næste fire år. Det er et beløb, som DF mener "ikke er besvimende højt".

- Vi skal selvfølgelig kigge på den samlede finanspolitiske situation i Danmark, men det er vigtigt for os, at der bliver fundet nye og reelle penge i en aftale med kommunerne. I princippet er der i hvert fald brug for noget, der ligner det beløb, som kommunerne efterspørger, siger DF's kommunalordfører.

DF vil bygge for børn frem for ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce