DF vil bruge ambulancepulje i hovedstaden


DF vil bruge ambulancepulje i hovedstaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkeparti i Region Hovedstaden vil bruge fem millioner kroner fra en pulje til at øge antallet af ambulancer for at undgå urimelige ventetider.

Uanset om det var alarmcentralens fejl eller om det skyldes for få ambulancer, at en 83-årig mand måtte vente over en time på en ambulance efter et styrt, så vil Dansk Folkeparti have flere ambulancer på gaden i Region Hovedstaden.

Regionsrådsmedlem Henrik Thorup (DF) vil aktivere en pulje penge på fem millioner kroner, som allerede er lagt ind i budgettet for 2010.

- Der har været kritik af, at der ikke er ambulancer nok, og når pengene er sat af, så vil jeg da tage op, om vi ikke i en prøveperiode skulle anvende dem og se, om det kan afhjælpe problemet, siger han.

Puljen er afsat for at sikre, at regionen kan leve op til sine servicemål.

Sagen er kommet op, efter at en 83-årig mand måtte vente i over en time på en ambulance på trods af, at hans svigersøn ifølge B.T. ringede seks gange til 112 og til Region Hovedstaden. Den 83-årige døde fem dage efter ulykken.

I regionen kæder de konservatives gruppeformand, Benedikte Kjær, problemet sammen med, at der er skåret i antallet af ambulancer.

Modsat siger regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S), at alarmcentralen vurderede sagen forkert, og akutchef i regionen, Freddy Lippert, siger til TV2 Nyhederne, at alarmcentralen i den konkrete sag ikke bad om udrykning med blåt blink, men blot bestilte en ikke-akut ambulancekørsel.

Og derfor tog det tid, fordi den ambulance, der i første omgang var sendt, blev omdirigeret.

- Men de to ting kan sagtens hænge sammen. Havde der været flere ambulancer til rådighed, så kunne man have sendt en mere, da den første blev omdirigeret, siger Henrik Thorup.

DF vil bruge ambulancepulje i hovedstaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce