DF undsiger Foghs løfte til Rønn


DF undsiger Foghs løfte til Rønn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkeparti vil ikke skrive under på et løfte fra statsminister Anders Fogh Rasmussen om, at et kommende tørklædeforbud kun skal gælde dommere

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har lovet integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V), at det nu skal være slut med at tale om tørklæder, og at et kommende forbud alene skal gælde dommere.

Statsministeren gav i forbindelse med, at hun overvejede at gå som integrationsminister et løfte om, at regeringen ikke ville være med til forbud mod domsmænd, lærere eller andre faggrupper, sådan som Dansk Folkeparti har krævet, skriver Jyllands-Posten.

Men det løfte har Dansk Folkeparti, regeringens parlamentariske grundlag, ikke tænkt sig at medvirke til at holde, siger integrationsordfører Peter Skaarup.

- Det er klart, at Anders Fogh Rasmussen og integrationsministeren må indrette sig efter, hvad Folketinget vil beslutte.

Begrænset forbud

Og det bliver vores opgave at skaffe flertal for flere forbud imod tørklæder, fordi vi mener, det er et symbol, der signalerer underkastelse og skaber utryghed, uanset om det er hos domstolene eller i skolen, siger han.

Dansk Folkeparti kendte ikke til løftet før, det blev omtalt i avisen, og Skaarup er ikke overbevist om, at sagen ender her.

- Vi kender ikke til begrænsninger, og vi har tænkt os at arbejde på at udvide forslaget til også at omfatte domsmænd.

Efter tumult om tørklædespørgsmålet for et par uger siden, har regeringen lagt sig fast på, at der til efteråret skal lovgives om et forbud imod politiske og religiøse symboler hos landets dommere. Men forbuddet skal ikke gælde øvrige offentligt ansatte som lærere, socialrådgivere eller pædagoger.

Dansk Folkeparti siger samtidig, at partiet generelt er tilfredse med samarbejdet med Rønn, og at det er godt, at hun har accepteret sin rolle som minister.

- Det er godt, at det endelig er gået op for hende, at hun har en chef, og at landet har en statsminister. Vi er da glade for, at hun viser den modenhed, og at vi har et godt samarbejde med hende, siger han.

Rønn tæt på at gå

Rønn siger i interviewet, at hun i dagene midt i maj, mens debatten kørte, var på nippet til at forlade regeringen. Hun mener, at det danske retsvæsens udvælgelse af dommere er så grundig, at man godt kan si eventuelle kandidater fra, hvis de i overdreven grad er præget af bestemte politiske eller religiøse synspunkter.

- Jeg gik og snakkede med mig selv i nogle dage og tænkte: Hvis jeg nu går, ville jeg så også dermed sige, at jeg ikke ville finde mig i, at andre havde en anden mening end mig. Så kom jeg jo i virkeligheden i strid med mit eget frihedsbegreb.

- Desuden er jeg jo så barnlig, at det i alle tilfælde ikke er pressen, der skal bestemme, om jeg skal gå af eller ej. Det er min stædighed, siger Birthe Rønn Hornbech.

Hun tilføjer, at det i de dage for første gang gik op for hende, at hun havde fået en politisk chef. Hun havde aldrig betragtet de skiftende gruppeformænd i Venstre som hendes foresatte, for hun mente, at hun kun skulle stå til regnskab over for de vælgere, der havde anbragt hende i Folketinget. (ritzau)

DF undsiger Foghs løfte til Rønn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce