Dansk Folkeparti vil ikke skrive under på et løfte fra statsminister Anders Fogh Rasmussen om, at et kommende tørklædeforbud kun skal gælde dommere.
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har lovet integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V), at det nu skal være slut med at tale om tørklæder, og at et kommende forbud alene skal gælde dommere. Det skriver Jyllands-Posten søndag.

Rønn overvejede at gå som integrationsminister, da Statsministeren gav hende et løfte om, at regeringen ikke ville være med til forbud mod domsmænd, lærere eller andre faggrupper, sådan som Dansk Folkeparti har krævet, skriver avisen.

Men det løfte har Dansk Folkeparti, regeringens parlamentariske grundlag, ikke tænkt sig at medvirke til at holde, siger integrationsordfører Peter Skaarup til Ritzau.

- Det er klart, at Anders Fogh Rasmussen og integrationsministeren må indrette sig efter, hvad Folketinget vil beslutte. Og det bliver vores opgave at skaffe flertal for flere forbud imod tørklæder, fordi vi mener, det er et symbol, der signalerer underkastelse og skaber utryghed, uanset om det er hos domstolene eller i skolen, siger han.

Mere om emnet

Se alle
Venstre fåmælt om forbud

Venstre fåmælt om forbud

Venstrefolk fåmælte om forbud

Total enighed i Venstre om tørklæder