DF tør op forud for forhandlinger


DF tør op forud for forhandlinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om DF's landsmøde føg med trusler, så tror Kristian Thulesen Dahl på udlændingeaftale med regeringen

EF-dommen bliver svær at slippe udenom, erkender DF. Derfor bliver den udlændingeaftale, som forventes i næste uge, et kludetæppe af stramninger, der skal begrænse effekten af den såkaldte Metock-dom. På partiets årsmøde, der i weekenden fandt sted i Herning, har der ellers været en klar stemning blandt de delegerede for, at partitoppen burde holde ud i kravet om, at dommen skulle ignoreres i Danmark og dermed vælte Fogh. Ligesom partiets Jesper Langballe fra talerstolen krævede, at Metock-dommen skulle ignoreres, ellers blev der ikke indgået finanslov med DF.

På Foghs banehalvdel

Den stemning har Dansk Folkepartis topledelse selv været med til at piske op hen over sommeren, hvor partiet har krævet, at dommen fra EU skulle ignoreres. Dansk Folkepartis næstformand Kristian Thulesen Dahl understreger, at bolden ligger på Foghs banehalvdel, men den hårde retorik er væk, og han forsikrer, at "DF går målrettet efter en aftale":

Ud af ringhjørnet

- Når der ikke er opbakning til at ignorere dommen, så er det bedre, at vi laver en aftale på det grundlag der er, i stedet for at stå i hvert sit ringhjørne og råbe til hinanden.

- Hvis vi ikke ender med en aftale, så står dansk udlændingepolitik bare hen i det uvisse, og så får vi slet ikke dæmmet op for noget. Øvelsen bliver at lukke hullerne, som dommen efterlader, med kit og gaffa-tape, siger han.

Kristian Thulesen Dahl mener dog stadig, at der skal gøres en indsats for at ændre reglerne i EU, men et af hovedpunkterne i den hjemlige politiske aftale kan blive, at man strammer reglerne for, hvordan man kan opnå familiesammenføring, så det ikke er muligt at bruge for eksempel Sverige som transitstop, som løsning på at få en ægtefælle til landet.

- Det er en af de ting, som regeringen har været ude med, og det er også noget, vi forholder os til, men det afgørende er, at der på kort sigt kan dæmmes op for den åbning, som EU-dommen har efterladt, siger Kristian Thulesen Dahl.

R: Bevar grundlaget

I Nyborg, hvor De Radikale i weekenden holdt landsmøde, var der ikke meget håb at spore forud for de sidste afgørende forhandlinger mellem Dansk Folkeparti og regeringen:

- EU har givet nogle grundlæggende rettigheder, men et flertal i Folketinget kan jo godt opretholde de danske regler.

- Men jeg håber bare, at det meget grundlæggende, som EU bygger på, vil blive bibeholdt, siger den radikale leder Margrethe Vestager.

DF tør op forud for forhandlinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce