DF sender bredside til godhjertet Angela Merkel


DF sender bredside til godhjertet Angela Merkel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søren Espersen, DF's udenrigsordfører, frygter, at mange flygtninge snart vil søge mod Danmark.

Tyskland og i særdeleshed kansler Angela Merkel møder skarp kritik fra Dansk Folkeparti, fordi Tyskland nu har åbnet sine grænser i forbindelse med flygtningekrisen i Europa.

Søren Espersen, DF's udenrigsordfører, kalder Merkels handling for "kynisk".

- Det er usolidarisk af Tyskland fuldstændig at åbne grænserne og blæse på Schengen-aftaler og Dublin-konventioner. Det, som Merkel gør, er faktisk kynisk i forhold til Europa og ikke mindst det tyske folk.

- Hun handler alene. Jeg er ikke i tvivl om, at hun gør det af et godt hjerte, men hun gør det for at træde i spidsen for det her.

- Og min pointe er, at når man på den måde åbner for 800.000 mennesker i første omgang, måske det bliver én million, at så kommer der én million mere, siger Espersen til Ritzau.

Espersen, som altså nu spår en større folkevandring mod Europa, mener ikke, at Tyskland kan tillade sig at handle alene trods krisen.

- Nej, så længe, at de er med i et fællesskab i Schengen, hvad enten man kan lide det eller ej, og jeg kan i øvrigt ikke lide det, så kan man ikke handle uansvarligt på den måde, som Merkel gør, siger han.

DF'eren er bekymret for Danmarks grænser.

- Der er kommet en ny trend de senere år, hvor det er blevet grimt at forsvare sine egne grænser, og det forstår jeg ikke. Vi vil nu mere end nogensinde før sige, at lad os nu få lukket Danmarks grænser.

- For når Tyskland har åbnet frit, så ligger vejen til Danmark også helt åben, da vi ingen grænsebevogtning har til Tyskland.

- Når EU taler om at fordele flygtningene, så betyder det i første omgang, at de nordeuropæiske lande får lidt færre, men i løbet af tre-fire måneder, når man har fået opholdstilladelse i Rumænien, Bulgarien eller Slovakiet, så vil man søge nordpå, hvor velfærdsydelserne er bedre, siger han.

Espersen er forbløffet over, at Ungarn har fået kritik fra omverdenen for blandt andet at have sat hegn op for at standse indvandringen.

- Ungarn har forsvaret Schengens ydre grænser, hvilket de skal, og det har de fået skældud for. Det er verden vendt helt på hovedet.

- Når man i Mellemøsten og i Afrika finder ud af, at nu er vejen til Europa åbnet, så er det, vi oplever nu, ingenting i forhold til det, der kommer, lyder det fra Espersen.

De Konservatives EU-ordfører, Rasmus Jarlov, er bestemt heller ikke imponeret over Tyskland.

- Hvis man åbner portene, vil der være flere, som søger herop, og det kan vi ikke håndtere.

- Det vil være alt for ødelæggende for nationalstaterne i Europa, hvis vi tager imod et så stort antal mennesker, som vil have en meget lille mulighed for at fungere godt i vores samfund, siger Jarlov til Ritzau.

DF sender bredside til godhjertet Angela Merkel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce