DF provokeret af irakiske ferieture


DF provokeret af irakiske ferieture

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkeparti er stærkt utilfreds med, at regeringen ikke kan få hjemsendelsesaftale på plads for irakere, samtidig med at rejsebureau åbner rute til Bagdad.

Dansk Folkeparti kræver nu af regeringen, at den får lukket en aftale om hjemsendelse af afviste irakiske asylansøgere. Det sker på baggrund af oplysninger om, at et rejseselskab er klar med flyrejser til Bagdad for irakere i Sydsverige og Danmark.

- Vi må konstatere, at Danmark efterhånden er totalt til grin i denne sag. Når et dansk rejseselskab samarbejder med et syrisk selskab om at sende herboende irakere på ferie i Bagdad, fordi de føler sig trygge ved tilstanden i området, så er det helt grotesk, at regeringen stadig ikke kan finde ud af at få lukket den hjemsendelsesaftale. Måske ville det være mere effektivt at booke en ferierejse til de afviste asylansøgere i stedet, siger Peter Skaarup sarkastisk.

Baggrunden for hans utilfredshed er, at det syriske rejseselskab Cham Wings ifølge det seneste nyhedsbrev fra rejsemediet TravelPeople netop har etableret en flyrute Malmø-Damaskus-Bagdad i samarbejde med det danske selskab Prime Travel. Her udtaler Mohammad Arshad, der er en af flere bag flyruten, at de mange irakere, der bor i Københavns-regionen samt i Sydsverige, nu bedømmer situationen i deres hjemland som værende så stabil, at de gerne rejser på ferie i hjemlandet.

- Det er naturligvis glædeligt, at herboende irakere nu føler sig så trygge ved forholdene i Bagdad, at de drager af sted på ferie i byen. Men det må også betyde, at den danske regering håndterer forhandlingerne om en hjemsendelsesaftale exceptionelt dårligt. Vi ved også, at hele 1.500 irakere har forladt Sverige for at rejse hjem, så det må også kunne lade sig gøre for Danmark. Det er skandaløst, at regeringen ikke har skaffet en hjemsendelsesaftale endnu for de 282 afviste irakere, som vi har i Danmark. Og det er stærkt kritisabelt, at de afviste irakere ikke selv tager ansvar for at vende tilbage, når nu forholdene tilsyneladende er velegnede til det. Vores tålmodighed er ved at være opbrugt, siger Peter Skaarup.

Han vil nu kontakte integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) og kræve, at regeringen får lukket den aftale.

- Og jeg vil endvidere foreslå hende, at vi får undersøgt, hvilke irakere der tager på ferie i hjemlandet, så vi sikrer os, at der ikke foregår et misbrug af det danske asylsystem, siger Peter Skaarup.

DF provokeret af irakiske ferieture

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce