Regeringen burde på forhånd have besluttet, hvad der skulle ske med mulige fanger i forbindelse med piratjagt, mener DF. 10 pirater fanget på dansk krigsskib.
10 formodede pirater sidder nu fanget på sjette døgn på det danske krigsskib Absalon i farvandet ud for Somalia. Regeringen har endnu ikke besluttet, hvad der skal ske med dem. Men den plan burde have været på plads, før krigsskibet sejlede af sted, lyder kritikken fra regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti.

- Det er elendigt forarbejde, at man ikke allerede på forhånd ved, hvad der skal ske. Man burde have truffet en aftale med den internationale krigsforbryderdomstol i Haag. Det havde været det rigtige sted at få dem dømt, men det tror jeg ikke, at man har, siger udenrigsordfører Søren Espersen (DF).

Da piraterne er fanget i internationalt farvand af et dansk krigsskib, er de ifølge Søren Espersen på dansk territorium, og så er der kun en løsning: Piraterne skal for en dommer i Danmark, afsone en eventuel straf her i landet, og så udvises til Somalia, lyder det.

Krigsskibet Absalon leder den internationale piratjagt - kaldet Task Force 150.

Mere om emnet

Se alle

Gade: International domstol til pirater

Pirater landsat på strand i Somalia

De ti pirater på Absalon løslades

De ti pirater på Absalon løslades