DF om tryghed: Hvor svært kan det være


DF om tryghed: Hvor svært kan det være

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen forventer at blive enig med Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne om en såkaldt tryghedspakke.

- Hvor svært kan det være?

Sådan lød det fra Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, da hun søndag eftermiddag gik ind til de afgørende forhandlinger med VK-regeringen og Kristendemokraterne om den såkaldte tryghedspakke.

På mødet i Finansministeriet forventes partierne således blandt andet at blive enige om strengere straffe for voldtægt, hjemmerøverier og indbrud, ligesom en særlig politienhed skal tage sig af de sidstnævnte to typer forbrydelser.

Alt sammen er en del af Dansk Folkepartis pris for at stemme for forringelsen af efterlønnen og den tidligere pensionsalder.

- Det ser meget fornuftig ud, lyder det fra den konservative formand, justitsminister Lars Barfoed, mens Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen bruger den samme formulering - "fornuftig" - om de forslag som ligger på bordet hos finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Partierne mangler dog stadig at sætte penge af til de mange gode forslag. Dansk Folkepartis forslag om den særlige politienhed koster alene 40 millioner kroner.

- Et er at sende et signal om højere straffe, noget andet at afsætte penge til, at politiet kan efterforske sagerne, siger Per Ørum Jørgensen.

Pia Kjærsgaard forventer dog, at en aftale kan falde på plads søndag.

- Det burde være nemt og specielt, når vi har en konservativ justitsminister, siger Dansk Folkepartis formand.

Forslaget om den særlige politienhed under Rigspolitiet, som skal tage sig af hjemmerøverier og indbrud, går ellers stik mod intentionen i politireformen.

Reformen skabte større politikredse, som skulle kunne klare stort set alle typer kriminalitet.

DF om tryghed: Hvor svært kan det være

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce