DF og S vil lave ny bandepakke: - Borgere tages til gidsler i bandekonflikt

Det skal være slut med magtdemonstrationer på åben gade, sådan som det skete i sommer efter begravelsen af et dræbt Black Army-medlem i Odense. Derfor vil flere partier i Folketinget have en ny rockerbandepakke vedtaget hurtigst muligt for at standse eskaleringen i krigen mellem rivaliserende grupperinger. Arkivfoto: Louise Koustrup
Foto: Louise Koustrup

DF og S vil lave ny bandepakke: - Borgere tages til gidsler i bandekonflikt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne vil have stoppet den eskalerende konflikt mellem rockere og bander på blandt andet Fyn med en ny politisk lovpakke. Myndighederne er ifølge retsudvalget sakket bagud i forhold til banderne

Den eskalerende konflikt på Fyn og Sjælland mellem rockere og bandegrupperinger skal stoppes, og det skal ske med en ny rockerbandepakke med stemmer fra et flertal af Folketingets partier.

- Vi kan ikke komme uden om at vedtage en ny rockerbandepakke. Det er nødvendigt at vise fra politisk hold, at det ikke er banderne, der skal dirigere og styre på gaderne, siger Peter Skaarup (DF), formand for Folketingets retsudvalg.

Sammen med sin udvalgskollega Trine Bramsen (S) er de to enige om, at bandekonflikten skal standses øjeblikkeligt.

- Vi er nødt til at lave en grundlæggende kædestramning af den nuværende rockerbandelov. Der er sket det, at mens myndighederne har stået samme sted har banderne oprustet. Derfor har vi brug for at hæve lovgivningen på et højere niveau, siger Peter Skaarup.

Bander går nye veje

På Fyn har konflikten siden et skud mod en tysk Hells Angels-rocker på en tankstation i Odense raset siden august mellem de to parter i konflikten med Hells Angels og rockerlærlingene AK81 på den ene side og Black Army med fodsoldaterne i Black Soldiers på den anden side.

- Når banderne rykker er vi nødt til at rykke med, konstaterer retsudvalgsformanden.

For dem begge er det eskaleringerne i hovedstadsområdet, i Næstved og i Odense, som får dem til at reagere og efterlyse en strammere lovgivning.

- Vi må desværre konstatere, at rockerne og banderne hele tiden udvikler sig og går nye veje, og derfor bliver vi fra politisk hold også nødt til at gå nye veje, siger Trine Bramsen.

På niveau med 1990'erne

Hun henviser til, at Rigspolitiet i dag betragter niveauet med rocker- og bandekriminalitet som det var i 1990'erne, og derfor skal politiet og samfundet have nogle flere og nye redskaber til bekæmpelsen.

- Der ér pres fra Folketingets partier til at give politiet flere redskaber mod bandekriminaliteten, fordi vi ser helt uskyldige borgere blive taget som gidsler i konflikten og forvekslet med rockere, og borgere må krybe i ly for skudsalver, siger Trine Bramsen, der i sin tid som retsordfører aldrig har oplevet at få så mange mails fra utrygge borgere som det sker nu.

Konkret skal justitsminister Søren Pind (V) midt i november i samråd med retsudvalget. Siden august har retsudvalget bedt om samrådet, som først finder sted nu, fordi justitsministeren selv har planer om at lancere en ny rockerbandepakke.

DF og S vil lave ny bandepakke: - Borgere tages til gidsler i bandekonflikt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce