Danmark skal arbejde for at få stoppet ratificeringen af Lissabon-traktaten. Det mener DF og EL efter at de irske vælgerne har sagt nej til traktaten.
Dansk Folkeparti og Enhedslisten vil have Danmark til at arbejde for at ratificeringen af Lissabon-traktaten i EU-landene omgående standses efter nej'et ved den irske folkeafstemning. Dansk Folkepartis EU-ordfører Morten Messerschmidt mener, således at, at "traktaten er stendød efter det irske nej".

- Det ligger helt fast. Alt andet er et brud på de demokratiske principper i EU-samarbejdet samt endnu en sørgelig bekræftelse af, at små EU-lande ikke betyder noget i de store landes optik, siger Morten Messerschmidt, der henviser til, at Danmark blev "kujoneret" efter det danske nej til Maastricht-traktaten i 1992 og Irland efter landets nej til Nice-traktaten.

Enhedslistens EU-ordfører, Per Clausen, støtter kravet. Og hvis ikke de andre EU-lande vil acceptere at sætte ratifikationsprocessen i stå, så må den danske folkeafstemning have krav på en folkeafstemning om Lissabon-traktaten, lyder det.

Mere om emnet

Se alle

Irland får egen tænkepause

Fogh: Irland må selv foreslå en løsning

Irland: ingen hurtige løsninger