DF mangler udspil fra regeringen efter svensk dørlukning


DF mangler udspil fra regeringen efter svensk dørlukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sverige vil ikke lave aftale med Danmark om at modtage flygtninge, så DF efterlyser handling fra Venstres side

Hvad skal der ske med alle de flygtninge og migranter, der er strømmet til Danmark de seneste dage?

Det spørgsmål kræver Dansk Folkeparti regeringens svar på, efter at svenskerne har afvist at indgå en særaftale med Danmark om at tage imod de hundredvis af mennesker, der har krydset den danske grænse.

- Det er ærgerligt, men ikke overraskende at svenskerne siger nej. Havde de sagt ja, så havde DF støttet en sådan aftale. Men nu er den mulighed tilsyneladende lukket, hvilket er ærgerligt, for de vil jo til Sverige på grund af svenskernes asylpolitik, siger DF's udlændingeordfører, Martin Henriksen.

- Tilbage står så spørgsmålet; hvad vil regeringen så, siger han videre.

Tirsdag aften oplyste integrationsminister Inger Støjberg (V) til TV2, at en potentiel aftale med Sverige er faldet til jorden.

Meldingen kom, efter at hun havde været i dialog med den svenske justits- og migrationsminister, Morgan Johansson.

- Der kommer ingen aftale. Svenskerne har forståelse for vores henvendelse til dem, men deres regler gør, at regeringen i Sverige ikke bare kan træffe sådan en beslutning, sagde Støjberg til TV2.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sagde mandag, at Danmark på myndighedsniveau er i kontakt med både Tyskland og Sverige for at finde en løsning, så folk kan søge derhen, hvor de ønsker at være.

Men nu må Venstre-regeringen på banen, mener Martin Henriksen, der også er formand for Folketingets udlændinge- og integrationsudvalg.

- Jeg går ikke ud fra, at et parti, der førte valgkamp på at begrænse tilstrømningen, nu pludselig vil kapitulere i forhold til de udfordringer, vi står overfor, og som blandt andet er et resultat af en uansvarlig tysk asylpolitik.

- Opfordringen herfra er, at regeringen fremlægger nye forslag til stramninger af asylpolitikken, siger Martin Henriksen.

Rigspolitiet vurderer, at mere end 1300 flygtninge og migranter er kommet til Danmark de seneste dage.

DF mangler udspil fra regeringen efter svensk dørlukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce