Regeringen er på slingrekurs, lyder kritikken fra Dansk Folkeparti, der er utilfreds med, at justitsministeren ikke ser behov for terrorstramninger.
Først lagde integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) op til at stramme lovgivningen efter overfaldet på Muhammedtegneren Kurt Westergaard. Nu vil justitsminister Brian Mikkelsen (K) ikke. Regeringen slingrer.

Sådan lyder kritikken fra Martin Henriksen, der er medlem af Dansk Folkepartis gruppeledelse.

- Det er uheldigt, at regeringen har været på en slingrekurs de sidste par dage, hvor først regeringspartiet Venstre og integrationsministeren melder ud, at der er behov for stramninger, og så er der alligevel ikke behov. Nu kommer justitsministeren så også og siger, at der ikke er behov. Det er et mudret billede, og det er ærgerligt, hvis regeringen ikke har det synspunkt, at udlændinge med terrorrelationer i udgangspunktet ikke skal være i Danmark, siger han.

Efter en orientering om sagen fra PET-chef Jakob Scharf vurderer Brian Mikkelsen, at der "ikke er brug for lovændringer", og samtidig afviser han Dansk Folkepartis krav om at få en liste over terrormistænkte i Danmark.

- Det er helt hen i vejret, at justitsministeren ikke kan se logikken i, at politikerne selvfølgelig også har mulighed for at forholde sig til, hvor mange i Danmark, der har terrorrelationer, siger Martin Henriksen.

Mere om emnet

Se alle

Minister: Ikke brug for terrorlovændringer

PET-chef: Vi har ikke brug for strammere terror-regler

PET-chef: Vi har ikke brug for strammere terror-regler

Socialdemokraterne ser hul i terrorloven