DF kræver tid til EU-debat


DF kræver tid til EU-debat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU-modstanderne kræver tid til at snakke forbehold. Ja-partierne tøver.

Når et eller flere af de danske EU-forbehold efter al sandsynlighed bliver sendt til afstemning i efteråret, så skal der være god tid.

Det kræver nej-partierne med Dansk Folkeparti i spidsen. De frygter, at der ligger en plan om en lynafstemning i Anders Fogh Rasmussens skuffe.

- Dengang Poul Nyrup Rasmussen udskrev euroafstemningen, så var der et halvt år, og det må være noget i det retning, siger Pia Kjærsgaard, som ikke vil udelukke at blokere for bevillinger til debatten, hvis der ikke er god tid.

Hun kalder det samtidig grotesk, at Helle Thorning-Schmidt i går sagde, at en afstemning om EU-forhold kan klares på samme tid som et folketingsvalg.

Skader Danmark

EU-ekspert Søren Dosenrode fra Aalborg Universitet er enig med Pia Kjærsgaard i, at det kræver tid.

- Tre uger er kort tid, men et halvt år er for meget, fordi vi risikerer, at folk blive trætte. Hvis jeg skulle give et bud på, hvad der er fornuftigt, så er to måneder et bud, siger han.

Anders Fogh Rasmussen (V) gjorde i sin tale ved afslutningsdebatten klart, at forbeholdene efter hans mening skader Danmark, og at de snart skal til afstemning.

Altid tid til EU-debat

Sidst på måneden kommer der en udredning om forbeholdene, og den vil regeringen kigge på over sommeren, før Anders Fogh Rasmussen kommer med en dato i begyndelsen af august. Han ville dog ikke svare på, hvor lang tid der skal være til debatten, men det er der heller ingen grund til at bekymre sig om.

- Det er jo ikke sådan, at man kun kan føre EU-debat, når der er en folkeafstemning, lød statsministerens svar blot.

DF kræver tid til EU-debat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce