DF kræver tal på terrorister


DF kræver tal på terrorister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Angrebet på Kurt Westergaard får Dansk Folkeparti til at kræve udvisning af "kendte islamister" og tal på, hvor mange PET overvåger.

Dansk Folkeparti forlanger, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) for første gang sætter tal på, hvor mange såkaldte terrorrelaterede islamister, der har ophold i Danmark. Partiets formand, Pia Kjærsgaard, kræver samtidig udvidede muligheder for at udvise islamister med tilknytning til terrororganisationer.

- Politiets Efterretningstjeneste kender tilsyneladende til Kurt Westergaards attentatmand, hvorfor man må formode, at han er en erklæret terrorsympatisør. Jeg vil derfor forlange et overblik over antallet af den slags militante islamister i Danmark, og samtidig bede integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) redegøre for, hvilke muligheder der er for at få udvist kendte islamister til deres oprindelseslande og desuden bede hende tage initiativ til at udbygge udvisningsmulighederne, siger Pia Kjærsgaard i en pressemeddelelse.

Dansk Folkepartis krav kommer, efter at en mand fredag aften forsøgte at dræbe tegneren Kurt Westergaard. Ifølge PET er manden del af et større terrornetværk, som efterretningstjenesten gennem længere tid har overvåget.

- Vi havde allerede før attentatet på Kurt Westergaard i går aftes en tunesisk mand her i landet, som er anklaget for at planlægge et tilsvarende angreb på bladtegneren. Det må nu stå lysende klart for de fleste, at vi ikke kan acceptere at have terrorrelaterede islamister på mere eller mindre tålt ophold her i landet. De skal langt nemmere end i dag kunne udvises og hjemsendes lige så snart myndighederne sporer et tilhørsforhold til terrororganisationer, siger Pia Kjærsgaard.

DF kræver tal på terrorister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce