Angrebet på Kurt Westergaard får Dansk Folkeparti til at kræve udvisning af "kendte islamister" og tal på, hvor mange PET overvåger i den kategori i Danmark.
Dansk Folkeparti forlanger, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) for første gang sætter tal på, hvor mange såkaldte terrorrelaterede islamister, der har ophold i Danmark. Partiets formand, Pia Kjærsgaard, kræver samtidig udvidede muligheder for at udvise islamister med tilknytning til terrororganisationer.

- Politiets Efterretningstjeneste kender tilsyneladende til Kurt Westergaards attentatmand, hvorfor man må formode, at han er en erklæret terrorsympatisør. Jeg vil derfor forlange et overblik over antallet af den slags militante islamister i Danmark, og samtidig bede integrationsministeren redegøre for, hvilke muligheder der er for at få udvist kendte islamister til deres oprindelseslande og desuden bede hende tage initiativ til at udbygge udvisningsmulighederne, siger Pia Kjærsgaard.

Dansk Folkepartis krav kommer, efter at en mand fredag aften forsøgte at dræbe tegneren Kurt Westergaard. Ifølge PET er manden del af et større terrornetværk, som efterretningstjenesten gennem længere tid har overvåget. Pia Kjærsgaard henviser til, at integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) foreløbig har måtte opgive at få en tuneser, som PET anklager for attentatplaner mod Kurt Westergaard, administrativt udvist til sit hjemland. Det skyldes, at han risikerer at blive forfulgt i Tunesien.

Ifølge Dansk Folkepartis formand skal regeringen "lægge et gigantisk pres" på de udvistes hjemlande, hvis landene nægter at tage imod deres egne statsborgere, ligesom det skal undersøges om de anklagede virkelig er i fare, hvis de bliver udvist.

- Vi må gå sammen med andre lande, som står med det samme problem, og eventuel lave fælles sanktioner mod de lande, som ikke vil tage imod deres egne, udviste statsborgere. Og under alle omstændigheder bør vi selv stoppe al dansk hjælp til de lande, hvis de ikke vil være med, siger Pia Kjærsgaard.

Mere om emnet

Se alle

Tegners overfaldsmand tiltales for terror

Mistanke om nyt attentat mod tegner

Kurt Westergaard tømmer tuschpennen