DF kræver løsning inden finanslov


DF kræver løsning inden finanslov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Striden med EU om udlændingepolitikken skal løses før vi forhandler finanslov i november, siger Kristian Thulesen Dahl

Regeringen skal finde en løsning på striden med EU om familiesammenføring, inden finansloven skal forhandles med Dansk Folkeparti til november.

Det siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl, på sommergruppemødet ved Skjoldenæsholm nær Ringsted.

- Jeg forestiller mig, at det skal være løst, længe inden vi laver en finanslovaftale, som typisk skal laves i første halvdel af november, siger han.

Dansk Folkeparti mener modsat statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), at Danmark skal nægte at følge EF-Domstolens seneste dom, som lemper reglerne for familiesammenføring. Udlændingepolitik er et "kardinalpunkt" for Dansk Folkeparti, fastslår gruppeformanden.

Højesteretsdom fra '96

- Regeringen og vi kommer til at diskutere dette meget indgående i de kommende uger. Så skal der findes en løsning. Hvis det ikke er løst, kan jeg ikke se for mig, at vi skal forhandle en finanslov. Befolkningen har krav på at vide, hvad der gælder i forhold til udlændingereglerne, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Regeringen kan juridisk henvise til højesteretsdommen fra 1996 i grundlovssagen om Maastricht-traktaten. Her fastslog Højesteret enstemmigt, at Danmark kun har afgivet suverænitet til EU i "nærmere bestemt omfang", siger Kristian Thulesen Dahl.

- Det er et helt afgørende element i dommen, som følger grundlovens bestemmelse om, at det klart kan defineres, hvilken kompetence vi har overladt til EU. Det er det utroligt svært at overbevise os om, med EF-Domstolens dom, siger han.

Når Dansk Folkeparti fremover forhandler med regeringen, skal det sikres, at EU's regler ikke skaber problemer for aftalerne. Det gælder ikke blot udlændingepolitik, siger han.

- Der er ingen tvivl om, at det er og har været hjørnestenen i vort samarbejde siden 2001. At Socialdemokraterne og vennerne blev sat på porten, skyldtes for en stor dels vedkommende udlændingepolitikken, hvor man ville have stramninger. Den stramme udlændingepolitik er kommet for at blive, så længe vi har noget at skulle have sagt, siger Kristian Thulesen Dahl.

DF sov ikke i timen

Han afviste, at Dansk Folkeparti sov i timen, da Folketingets Europaudvalg i 2003 gav regeringen mandat til at forhandle opholdsretsdirektivet. Dette ligger til grund for EF-Domstolens domme med lempeligere regler for familiesammenføring end udlændingeloven. Dengang sad Kristian Thulesen Dahl i Europaudvalget.

- Jeg deltog på møderne, hvor man diskuterede dette direktiv. Dansk Folkeparti stod ikke bag mandatet. Derfor kan vi sige klart fra. Når politikere fra regeringspartierne siger, at man har sovet i timerne, må de tænke på sig selv, siger han.

Kristian Thulesen Dahl fastslår, at Dansk Folkeparti ikke vil ud af EU, hvis striden om udlændingepolitik ikke løses.

O.k at købe sig tid

Partiformanden, Pia Kjærsgaard, påpegede - før hun måtte forlade pressemødet med et ildebefindende - at udlændingepolitikken har sikret VK-partierne og DF sejren ved tre folketingsvalg. Statsministeren har købt sig lidt tid, og det kan Dansk Folkeparti acceptere, forklarede hun.

- Det må stå helt klart, at vi fastlægger udlændingepolitikken i Danmark. Og at vi ikke kan omgøres af EU. Det går ganske enkelt ikke, sagde Pia Kjærsgaard.

Dansk Folkeparti vil ikke ind i et forlig om EU-politiken. Partiet er imod den politiske integration i EU, sagde hun.

- Vi vil ikke spændes for en vogn sammen med ja-partierne, sagde hun. (ritzau)

DF kræver løsning inden finanslov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce