Regeringen bør bruge efterårsferien til at overveje, hvor den vil gå DF i møde, lyder det for Thulesen Dahl.

Dansk Folkeparti står fast på, at sikringen af velfærd kommer før diskussionen om skattelettelser.

Sådan lyder det fra partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, før skatteforhandlingerne med regeringen torsdag formiddag.

- Vi har sat os for at sige til regeringen, at den demografiske udfordring - at vi bliver flere ældre, og at der vil komme flere sundhedsudgifter - den skal der være plads til, før vi diskuterer skattelettelser.

FAKTA: Sådan vil regeringen sænke skatten

I slutningen af august fremlagde regeringen både finanslovsforslag, erhvervspakke og skatteudspil. Torsdag mødes regeringen og støttepartiet Dansk Folkeparti til det første møde om skattedelen.

Her kan du se elementerne i regeringens skatteudspil:

* Jobfradrag til de lavestlønnede

Der indføres et nyt jobfradrag, som giver en skattelempelse på op til 4500 kroner.

Det er målrettet fuldtidsbeskæftigede med relativt lave arbejdsindkomster. Forslaget leverer ifølge regeringen et betydeligt bidrag til at øge gevinsten ved at arbejde.

* Socialt frikort

Der afsættes en pulje til at indføre et socialt frikort i perioden 2018-2020, som hjælper socialt udsatte med at komme ind på arbejdsmarkedet.

* Loftet over beskæftigelsesfradraget forhøjes og fjernes

Det reducerer skatten på den sidst tjente krone og øger tilskyndelsen til at gøre en ekstra indsats. Loftet over beskæftigelsesfradraget gælder for indkomster over 351.200 kroner.

* Hurtigere indfasning af topskattegrænsen

De allerede besluttede forhøjelser af topskattegrænsen fremrykkes til 2018. Det reducerer antallet af topskatteydere i de næste fire år.

* Skatten af fri telefon fjernes

Det foreslås at afskaffe beskatningen af fri telefon fra 2020. Cirka 480.000 arbejdstagere bliver ifølge Finansministeriet beskattet af fri telefon.

En medarbejder, der får stillet fri telefon til rådighed af sin arbejdsudgiver, betaler i dag skat af 2800 kroner i 2018.

* Skattefradrag ved indbetaling til pensionsordninger

Der indføres et nyt skattefradrag for fradragsberettigede pensionsindbetalinger.

Lavere skat på pensionsindbetalinger vil gøre det mere attraktivt at spare op til sin egen pension. Det medfører samtidig en skattenedsættelse til personer, der indbetaler til pension.

* Indbetaling til pension skal give ret til beskæftigelsesfradrag

Den nuværende forskelsbehandling, hvor pensionsindbetalinger (i modsætning til udbetalt løn) ikke indgår i grundlaget for beskæftigelsesfradraget, afskaffes.

* Udligningsskatten på indtægter fra pensionsopsparing fjernes.

Udligningskatten, der som udgangspunkt betales af de samlede pensionsudbetalinger over et vist niveau, afskaffes fra 2018.

Kilde: Sådan forlænger vi opsvinget - Jobreformens fase II.

- Det ved regeringen, at vi vil have sikkerhed for, siger han.

Det er ambitionen, at DF og regeringen finder hinanden, når de går til forhandlingsbordet, lyder det for formanden.

- Men jeg bliver også bare nødt til at sige, at der må være en rimelighed i tingene. Og vi skal kunne mærke, at regeringen går os i møde.

Og her står Dansk Folkeparti fast på sit ønske. Ingen skattelettelser før penge til ordentlig velfærd er i hus.

Men Thulesen Dahl vil ikke love, at der ikke bliver skåret i velfærdsydelserne forud for mødet med regeringen. For det er et udgangspunkt, lyder det.

- Det er vores position og holdning. Så må vi jo se, hvis vi når frem til et resultat i dag, hvor vi i givet fald giver os for at få et kompromis, og hvor vi står fast, siger han.

Efter mødet understreger Kristian Thulesen Dahl, at han er blevet bekræftet i, at DF og regeringen fortsat står langt fra hinanden.

Derfor opfordrer han regeringen til at bruge efterårsferien til at tænke grundigt over, hvor den vil gå Dansk Folkeparti i møde i de videre forhandlinger om skattereformen.

- Jo mere de laver den øvelse for sig selv, jo lettere bliver det i ugerne efter at tro på, at vi finder hinanden, lyder det fra formanden.

Det undrer Dansk Folkeparti, at regeringen ikke har fremlagt deres forslag til en finansiering af deres udspil til en skattereform. Under mødet ønskede regeringen fortsat ikke at indvie DF i regnestykket.

- Regeringen må jo selv om, hvad den vil lægge frem og ikke lægge frem i et forhandlingsforløb.

- Men det er meget paradoksalt og unormalt, at man lægger ønsker frem om, hvor man vil bruge penge og give skattelettelser, men ikke tilsvarende præcist anviser, hvor de penge så kommer fra, siger Thulesen Dahl.