DF forlanger, at Løkke ser på statsløsekonvention


DF forlanger, at Løkke ser på statsløsekonvention

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der tegner sig en bred aftale om skærpede krav for at få dansk statsborgerskab, men der er store knaster.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) ser ud til at have kurs mod at lande en bred aftale, der vil gøre det vanskeligere at opnå dansk statsborgerskab.

Men det bliver ikke uden sværdslag, at ministeren får opfyldt sine ønsker om blandt andet at kræve mere selvforsørgelse og højere sprogkundskaber som betingelse for at kunne skrive dansker i passet.

Dansk Folkeparti vil nemlig holde Venstre fast på et tidligere løfte om at "se på" den statsløsekonvention, der tilsiger, at personer født som statsløse har ret til statsborgerskab.

- Vi vil godt have skrevet løftet om at kigge på konventionen ind i den her aftale. Det har vi ikke fået, og det har vi bedt meget insisterende om, siger Christian Langballe, der er indfødsretsordfører for Dansk Folkeparti.

Statsløsekonventionen har ifølge partiet gjort, at tre potentielle terrorister har fået statsborgerskab.

For at imødekomme ønsket om at "se på" konventionen, skal Støjberg først overtale sin chef, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der har gjort det klart, at det ikke bliver med ham ved roret, at Danmark træder ud af internationale konventioner.

- Man vil ikke se, at jeg pludselig sætter mig i spidsen for, at Danmark træder ud af nogle konventioner for eksempel, sagde Lars Løkke Rasmussen, da han for nylig medvirkede i tv-programmet Deadline.

- Danmark skal leve op til sine internationale forpligtigelser. Vi er med i de konventioner, vi er med i, og vi skal tage vores del af ansvaret.

Også et andet element i Støjbergs udspil deler vandene. Regeringen ønsker at kræve, at udlændinge skal bestå det, der hedder Danskprøve 3 for at opnå statsborgerskab.

Men der vil angiveligt blive mulighed for, at Indfødsretsudvalget kan give dispensation til ansøgere, der har været selvforsørgende i otte et halvt ud af ni år. Det glæder Liberal Alliance.

- Det er nødvendigt, at de folk, der har travlt og klarer sig godt, skal kunne slippe lidt nemmere igennem. Hvor man fint kan tale sproget, men de danske bøjninger er svære, forklarer Leif Mikkelsen.

Det mener Dansk Folkeparti derimod bestemt ikke skal være nogen mulighed, understreger Christian Langballe. Han understreger dog, at udspillet i det store hele er noget, DF har arbejdet for i årevis.

Også Socialdemokraterne er positive efter mødet, fortæller indfødsretsordfører Astrid Krag.

DF forlanger, at Løkke ser på statsløsekonvention

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce